Publikováno Napsat komentář

Grilované trhané vepřové maso s pálivou papričkovou omáčkou

V KUCHYNI

    • V malé misce smíchejte všechny přísady na rubovací směs. Maso rovnoměrně posypte a směs vmasírujte. Před grilováním nechte maso 30 minut stát při pokojové teplotě.

U GRILU

  • Připravte gril na nepřímý žár s teplotou 170-230 °C.
  • Maso grilujeme tukovou stranou nahoru na nepřímém žáru se zavřeným poklopem, dokud jeho vnitřní teplota nebude kolem 90 °C. Zhruba 3-4 hodiny. Maso by mělo být jemné, aby se dalo snadno oddělit.
  • Maso vyjměte z grilu, volně přikryjte fólií a nechte asi 20 minut odpočívat. Mezitím připravte omáčku.
  • Ve středním hrnci smíchejte všechny přísady, včetně soli a pepře a přiveďte k varu. Snižte teplotu na nízký žár a vařte 10 minut. Dále udržujte teplé
  • Maso buď nakrájejte na tenké plátky, nebo ho nathejte pomocí vidliček či prstů. Odstraňte velké kousky tuku. Přidejte k masu trochou omáčky a dobře promíchejte v misce. Ogrilujte řezanou stranu bulek na přímém středním žáru, dokud nebudou lehce opečené (asi 30 sekund). Vepřové maso podávejte teplé v housce se zbývající omáčkou.

PŘÍSADY

  • 1 vykostěné vepřové ramínko 1,8 – 2,2 kg
  • 12 – 15 hamburgrových bulek

RUBOVACÍ SMĚS

  • 1 polévková lžíce papriky
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • 1,5 lžičky chilli prášku
  • 1,5 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžička hrubě mletého černého pepře
  • 1 lžička mořské soli
  • 0,5 lžičky mletého kajenského pepře

OMÁČKA

  • 385 ml jablečného octa
  • 2 lžíce cukru krystal
  • 1 lžička omáčky z pálivých papriček
  • 0,5 lžičky drceného červeného pepře
  • Mořská sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *