Publikováno Napsat komentář

Bruschetta s rajčaty, Mozzarellou a rukolou

Pokyny:

  • Smíchejte 3 lžíce olivového oleje, česnek a koření. Rajčata rozkrájejte na půlky, potřete trochou česnekového oleje a poskládejte je na grilovací misku, vhodnou na grilování (ideální je odkapávací hliníková miska Weber). Rajčata grilujte nakrojenou stranou nahoru na středním přímém žáru asi 3 minuty, případně dokud nezačnou lehce hnednout na povrchu. Sejměte z grilu.
  • Ciabattu potřete po jedné straně zbylým olejem a opékejte na středním přímém žáru asi 2 minuty, jednou obraťte,aby byla opečená po obou stranách. Z grilu kleštěmi nebo v rukavicích vyjměte malou odkapávací misku.
  • Ogrilovanou ciabattu rychle přendejte do odkapávací misky, svrchu na ni položte plátek mozzarelly, na to dvě půlky rajčátek a pokračujte v opékání po další 2 až 3 minuty, dokud se sýr neroztaví. Hotové Bruschetty sejměte z grilu, ozdobte rukolou a podávejte podle chuti lehce opepřené a zakápnuté olivovým olejem.

Přísady:

  • 3 lžíce olivového oleje a trocha navíc
  • česnekový olej
  • 2 rozetřené stroužky česneku
  • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
  • 4 dužnatá rajčata
  • 4 plátky ciabatty
  • 150 g mozzarelly (hmotnost po okapání) rozkrojené na 4 plátky
  • 10 g rukoly, opláchnuté a osušené
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *