Tento týden jsme si pro vás připravili recept na skvělé Brritos s mletým masem na grilu. Mňam!
Základní údaje:
- Porce pro 4 osoby
- Doba přípravy 40 minut
- Teplota grilování 220/160 °C
- Přímé grilování
V kuchyni:
- Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na kostičky.
- Fazole sceďte a krátce opláchněte.
- Koriandr umyjte a nasekejte najemno.
U grilu:
- Připravte gril na přímý žár (220 ° C). Připravte si Weber GBS wok.
- Ve woku, na řepkovém oleji, orestujte slaninu. Přidejte mleté maso a také ho orestujte. Dále vložte kostky cibule a česneku.
- Vše dochuťte směsí koření taco a rajčaty. Duste asi 15 minut, a poté přidejte fazole. Duste dalších 5 minut, a poté vyjměte z grilu. Dochuťte solí, pepřem a nakonec vmíchejte koriandr.
- Snižte teplotu grilu na 160 °C. Tortilly potřete z jedné strany olejem a touto stranou grilujte na grilu. Otočte je a sundejte z grilu.
- Umístěte ¼ sýra a ¼ směsi do středu tortilly. Přeložte po stranách, přeložte přední část a pevně srolujte.
- Poté tortilly znovu potřete olejem a lehce ogrilujte ze všech stran.
Přísady:
- 4 tortilly (∅ 28 cm)
- 60 g slaniny nakrájené na kostičky
- 300 g mletého hovězího masa
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce kořenící směsi taco
- 300 g rajčatového pyré (plechovka)
- 150 g červených fazolí
- 400 g strouhaného čedaru
- 4 větvičky koriandru (nebo plocholisté petržele)
- 2 lžíce řepkového oleje
- 2 lžíce řepkového oleje na potírání
- Sůl
- Pepř