Publikováno Napsat komentář

Burritos s mletým masem

Tento týden jsme si pro vás připravili recept na skvělé Brritos s mletým masem na grilu. Mňam!

Základní údaje:

  • Porce pro 4 osoby
  • Doba přípravy 40 minut
  • Teplota grilování 220/160 °C
  • Přímé grilování

V kuchyni:

    • Oloupejte cibuli a česnek a nakrájejte je na kostičky.
    • Fazole sceďte a krátce opláchněte.
    • Koriandr umyjte a nasekejte najemno.

U grilu:

  • Připravte gril na přímý žár (220 ° C). Připravte si Weber GBS wok.
  • Ve woku, na řepkovém oleji, orestujte slaninu. Přidejte mleté maso a také ho orestujte. Dále vložte kostky cibule a česneku.
  • Vše dochuťte směsí koření taco a rajčaty. Duste asi 15 minut, a poté přidejte fazole. Duste dalších 5 minut, a poté vyjměte z grilu. Dochuťte solí, pepřem a nakonec vmíchejte koriandr.
  • Snižte teplotu grilu na 160 °C. Tortilly potřete z jedné strany olejem a touto stranou grilujte na grilu. Otočte je a sundejte z grilu.
  • Umístěte ¼ sýra a ¼ směsi do středu tortilly. Přeložte po stranách, přeložte přední část a pevně srolujte.
  • Poté tortilly znovu potřete olejem a lehce ogrilujte ze všech stran.

Přísady:

  • 4 tortilly (∅ 28 cm)
  • 60 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 300 g mletého hovězího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce kořenící směsi taco
  • 300 g rajčatového pyré (plechovka)
  • 150 g červených fazolí
  • 400 g strouhaného čedaru
  • 4 větvičky koriandru (nebo plocholisté petržele)
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 2 lžíce řepkového oleje na potírání
  • Sůl
  • Pepř
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *