Publikováno Napsat komentář

Recept: Čokoládový sen

Co se bude dít v kuchyni? 

  • Čokoládu, máslo a cukr rozpusťte v malém hrnci na mírném žáru. Je dobré dát čokoládu na vrch, aby se roztavila na horkém másle a cukru. To je nejlepší způsob, jak zabránit tomu, aby čokoláda dosáhla příliš vysoké teploty a srazila se. Sejměte hrnec z ohně a zašlehejte vejce.
  • Nasypte mouku a důkladně směs rozšlehejte.
  • Stojan na drůbež lehce namažte máslem nebo olejem a naplňte čokoládovou směsí.
  • Dokud nebudete grilovat, dejte směs do ledničky.
  • Nasekejte bílou čokoládu (uschovejte na později).

Co se bude dít u grilu?

  • Připravte gril na nepřímý žár, cca. 185 °C.
  • Umístěte stojan na drůbež s koláčovou směsí do středu roštu a pečte asi 20-25 minut. V ideálním případě by měl být koláč po vyjmutí uprostřed stále mírně měkký.
  • Nasypejte nasekanou bílou čokoládu do otvoru ve stojanu na drůbež, aby se roztavila, zatímco dort mírně chladne. Dort podávejte teplý.

Přísady:

  • 130 g tmavé čokolády
  • 100 g másla
  • 150 g cukru
  • 4 celá vejce
  • 50 g pšeničné mouky
  • Máslo nebo olej
  • 50-100 g bílé čokolády na ozdobu
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *