Co se bude dít v kuchyni?
- Čokoládu, máslo a cukr rozpusťte v malém hrnci na mírném žáru. Je dobré dát čokoládu na vrch, aby se roztavila na horkém másle a cukru. To je nejlepší způsob, jak zabránit tomu, aby čokoláda dosáhla příliš vysoké teploty a srazila se. Sejměte hrnec z ohně a zašlehejte vejce.
- Nasypte mouku a důkladně směs rozšlehejte.
- Stojan na drůbež lehce namažte máslem nebo olejem a naplňte čokoládovou směsí.
- Dokud nebudete grilovat, dejte směs do ledničky.
- Nasekejte bílou čokoládu (uschovejte na později).
Co se bude dít u grilu?
- Připravte gril na nepřímý žár, cca. 185 °C.
- Umístěte stojan na drůbež s koláčovou směsí do středu roštu a pečte asi 20-25 minut. V ideálním případě by měl být koláč po vyjmutí uprostřed stále mírně měkký.
- Nasypejte nasekanou bílou čokoládu do otvoru ve stojanu na drůbež, aby se roztavila, zatímco dort mírně chladne. Dort podávejte teplý.
Přísady:
- 130 g tmavé čokolády
- 100 g másla
- 150 g cukru
- 4 celá vejce
- 50 g pšeničné mouky
- Máslo nebo olej
- 50-100 g bílé čokolády na ozdobu