Zmrzlina:
- Vanilkové lusky podélně rozkrojte a nožem vyškrábejte vanilkovou dužinu.
- Pomocí ručního šlehače vyšlehejte žloutky s vanilkovou dužinou a cukrem, dokud nebude směs bílá a napěněná.
- Do krémové hmoty za stálého míchání vmíchejte šlehačku a šlehejte, dokud nebude mít celá směs konzistenci šlehačky.
- Limetky umyjte, nastrouhejte kůru, vymačkejte a vmíchejte do směsi. Nalijte směs do mrazicí nádoby a dejte ji zmrazit do mrazáku po dobu nejméně 6 hodin.
Dort:
- Ve vodní lázni rozpusťte máslo a čokoládu. Čokoládovou hmotu nechte mírně vychladnout.
- Do čokoládové hmoty vmíchejte žloutky.
- Z bílku a třtinového cukru vyšlehejte sníh do tuha. Poté jej přidejte do čokoládové hmoty.
- Formu na koláč vymažte máslem a posypte cukrem.
- Polovinu směsi nalijte do formy na koláč.
- Předehřejte gril na nepřímé grilování 240-250 ° C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, budete potřebovat asi 1/2 zapalovacího komínu Weber žhavých briket.
- Formu na koláč položte doprostřed grilu na studený kámen na pizzu a dort grilujte asi 25-30 minut.
- Jakmile dort vychladne, nalijte druhou polovinu směsi na dort a nechte ho vychladit několik hodin v ledničce ve formě.
- Hotový dort podávejte s vanilkovou zmrzlinou.
Přísady:
Zmrzlina:
- 2 vanilkové lusky
- 6 žloutků
- 125 g cukru
- 500 ml šlehačky
- 2 bio limety
Dort:
- 200 g čokolády
- 6 bílků
- 200 g třtinového cukru
- trochu másla a cukru na pánev
Další informace:
POČET PORCÍ: PRO 6-8 OSOB
DOBA PŘÍPRAVY: 45 MIN.
DOBA PŘÍPRAVY: 25 – 30 MIN.
TEPLOTA GRILOVÁNÍ: 240-250 °C
POSTUP: NEPŘÍMÉ GRILOVÁNÍ