Publikováno Napsat komentář

Recept: Filety z halibuta

Co se bude dít v kuchyni?

  • Umyjte a otřete kousky ryby. Poté masitou stranu ryby potřete pálenkou. Zakryjte a nechte marinovat v chladničce po dobu 1 hodiny.
  • Pro slaný nálev oloupejte 1 cibuli, česnek a nakrájejte je na proužky. Smíchejte všechny přísady, dokud se sůl nerozpustí.
  • Vložte marinovanou rybu kůží dolů do slaného nálevu tak, aby byla zcela ponořená. Nálev zakryjte a nechte marinovat v chladničce dalších 12 hodin.
  • Vyjměte rybu ze slaného nálevu, omyjte ji a osušte. Poté nechte odkryté v chladničce 12 hodin sušit.
  • Druhou cibuli a papriku nakrájíme na malé kostky. Grilovací pánev potřete olejem.
  • Položte rybu na mastnou grilovací pánev kůží dolů a na rybu položte nakrájenou zeleninu.

Co se bude dít u grilu?

  • Připravte gril na nepřímé grilování (uzení) při teplotě přibližně 80-90 ° C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí o průměru 57 cm, budete potřebovat zhruba 12 rozpálených briket Weber.
  • Hrst Weber udících lupínků (mořské plody) dejte na rozpálené brikety. Pokud používáte plynový gril, lupínky vložte do udícího boxu. Jakmile se objeví kouř, dejte ryby na gril na nepřímý žár.
  • Po ½ hodině vložte další hrst udících lupínků do uhlíků a tento proces opakujte po další ½ hodině.

Přísady:

  • 4 kusy filetu halibuta (cca 180 g/ks) s kůží, bez kostí
  • 100 ml jalovcového pálenky
  • 1 polévková lžíce oleje
  • ½ červené papriky

Slaný nálev:

  • 2 l vody
  • 160 g soli
  • 120 g pepře
  • 2 malé cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 bobkové listy
  • 3 g kurkumy

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *