Grily na dřevěné uhlí Weber:
Grilování na dřevěném uhlí zvládnete hravě se zapalovacími pomůckami firmy Weber. Základní pravidlo zní: Dřevěné uhlí se sice rychleji rozpálí, ale brikety déle žhnou. Zapalovat byste měli každopádně speciálními produkty, jako jsou např. podpalovací kostky Weber. Tím lze dosáhnout bezpečně a jednoduše perfektního žáru.
Zapálení je velmi snadné se zapalovacím komínem Rapidfire:
- Naplňte komín požadovaným množstvím uhlí. Můžete použít odměrku, která je přibalená ke všem grilům Weber na dřevěné uhlí.
- Zapalte tři podpalovací kostky na palivovém roštu.
- Zapalovací komín Weber Rapidfire umístěte nad kostky.
- Počkejte, dokud neuvidíte plameny na vrchu podpalovacího komínu. To je znamení, že je palivo rozpálené.
- Žhavé uhlí nasypte do palivových nádob – (pozor na odlétávající jiskry) – hotovo!
Plynové grily Weber:
Takto optimálně rozpálíte svůj plynový gril Weber pro perfektní grilování:
- Nejdříve otevřete poklop – potom ventil plynové láhve.
- Otočte přední/první regulační knoflík do polohy „high“ (start) a čekejte 2 až 3 sekundy, aby se mohl plyn nahromadit v zásobníku zapalování.
- Potom stiskněte tlačítko zapalovače. Hořák by měl při prvním nebo druhém stisknutí okamžitě hořet. Jakmile první hořák hřeje, otevřete další hořáky rovněž do polohy „high“ (start).
- Zavřete poklop a nyní předehřejte gril na požadovanou teplotu.
- Vložte pokrmy na grilovací rošt a upravte přívod plynu hořáků na teplotu vhodnou pro daný recept a způsob přípravy.
Elektrické grily Weber:
S elektrickým grilem Weber je příprava úplná hračka:
- Zasuňte kabel do zástrčky, nastavte gril na nejvyšší možnou teplotu a nechte rozehřát zhruba 25 minut se zavřeným poklopem. Pak můžete začít grilovat.
- Elektrické grily Pulse stačí rozehřát na 260° C. Gril Pulse oznámí své nahřátí souvislým pípnutím. Nahřátí trvá cca 15 – 20 minut.
- Náš tip: Vždy používejte termosondu pro měření vnitřní teploty jídla. Budete tak mít jistotu, že je jídlo podle vašich představ.