
Co se bude dít v kuchyni?
- Ve středně velké míse smíchejte přísady na nádivku. Nádivka má být vlhká, jemně se lepit na lžíci, nesmí však být mokrá. Podle potřeby přidejte bujón.
- Opatrně vložte velkou jednorázovou misku z hliníkové fólie pod grilovací rošt, aby tam mohl odkapávat tuk ze slaniny. Gril si připravte pro nepřímé grilování při vysokém žáru.
- Krůtí prsní řízky horizontálně nakrojte tak, aby vznikly tenké plátky masa a položte je na pracovní desku mezi 2 kusy mikroténové folie a rozklepejte je na rovnoměrnou tloušťku. Nádivku rovnoměrně rozetřete po prsních řízcích, potom řízky podélně srolujte do válečku. Plátky slaniny si rozložte na pracovní desce do 6 těsně sousedících rovnoběžných pruhů, pro vytvoření jednotlivých balících pruhů nechte vždy konce dvou plátků slaniny se překrývat. Srolované krůtí prsní řízky vložte do středu slaniny, a pak slaninu křížem oviňte kolem krůtí pečínky. Ovažte řízky řeznickým provázkem, aby vznikla kompaktní pečínka a aby slanina při grilování neodpadávala.
Co se bude dít u grilu?
- Grilovací rošty očistěte kartáčem. Krůtu umístěte nad odkapávací misku a grilujte nad nepřímým silným žárem se zavřeným poklopem cca 1 až 1¼ hodiny, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 73 °C. Pečínku občas obraťte, abyste měli záruku, že slanina bude křupavá ze všech stran. Přesuňte pečínku na krájecí prkýnko a nechte ji 10 minut odležet (vnitřní teplota během té doby stoupne o 5 °C). Odstraňte provázek a nakrájejte na plátky o tloušťce asi 2,5 cm.