Publikováno Napsat komentář

Recept: Penne se špenátem a uzenými rajčaty

Jak budete postupovat?

  • Namočte dřevěné udící lupínky alespoň na 30 minut do vody.
  • Připravte gril na nepřímé grilování na mírném žáru (180 – 230 °C).
  • Rozprostřete rajčata v jedné vrstvě na grilovací pánev a dejte je stranou.
  • Dřevěné udící lupínky vysypejte do grilu na dřevěné uhlí nebo pokud máte plynový gril, tak vložte do udícího boxu a zavřete poklop. Když lupínky začnou kouřit, postavte grilovací pánev s rajčaty na nepřímý střední žár. Zavřete poklop a grilujte rajčata dokud se nezabarví lehce do hněda (5 – 10 minut, neotáčejte je). Vyndejte pánev z grilu a položte ji na žáruvzdorný povrch.
  • Na postranním hořáku uvařte ve velkém hrnci plném slané vody těstoviny, dle pokynů na obalu. Během vaření těstovin si připravte omáčku.
  • Ve wok pánvi na mírném žáru rozpalte olej. Přidejte česnek a chilli vločky a grilujte dokud česnek nezezlátne, asi 1 minutu. Přidejte rajčata a občas promíchejte, dokud nejsou velmi měkká (2 – 3 minuty). Odstraňte pánev z žáru.
  • Slijte těstoviny, ale ponechte si ¼ šálku vody z těstovin. Do woku přidejte vodu z těstovin, těstoviny, bazalku a dobře promíchejte. Přidejte špenát a polovinu sýra, sůl a pepř. Vše dobře promíchejte.
  • Těstoviny podávejte teplé a posypané druhou polovinou sýra.

Přísady:

  • 340 g penne těstovin
  • 2 hrnky špenátových listů (omytých a lehce stlačených)
  • 500 g cherry rajčat
  • ½ hrnku čerstvě nastrouhaného Parmezánu
  • ½ hrnku nahrubo nasekané bazalky
  • 1 polévková lžíce lisovaného česneku
  • ½ lžičky chilli vloček
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *