Publikováno Napsat komentář

Recept: Slávky na víně

Postup:

  • Předehřejte GBS wok pánev, až se z ní začne kouřit, pak vložte máslo, šalotku, česnek a tymián.
  • Šalotku promíchávejte, dokud nezměkne. Nemělo by to trvat déle než minutu.
  • Vložte slávky, krátce potom přidejte bílé víno a vývar, nakonec přidejte hrstku nasekané petrželky.
  • Nechte 3–4 minuty vařit pod uzavřeným poklopem, případně až do té doby, dokud mušle nebudou zcela otevřené a vývar bude probublávat.
  • TIP: Slávky, které se sami neotevřou vyhoďte, jsou již staré.

Přísady:

  • 20 g soleného másla
  • 3 šalotky, oloupané a velmi jemně nasekané
  • 2½ stroužku česneku, najemno rozmačkaného
  • malá snítka čerstvého tymiánu
  • 1 kg mušlí (slávek)
  • 110 ml bílého vína
  • 100 ml rybího vývaru
  • 4 lžíce petrželové nati (nikoli kadeřavé), jemně nasekané
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *