Pokyny:
- Předehřejte gril na přímý a nepřímý žár (220 ° C). Steaky grilujte z obou stran na přímém žáru po dobu asi 2 minut. Poté je dejte na nepřímý žár, dokud maso nedosáhne vnitřní teploty 54 ° C.
- Mezitím potřete plátky chleba máslem a grilujte je z obou stran, nejprve máslovou stranou nahoru. Potírejte smetanovým křenem.
- Steaky sundejte z grilu a nechte je dalších 5 minut odpočívat volně zakryté nebo na tepelném roštu. Ogrilované chleby potřete křenem. Steaky po odpočinutí nakrájejte na tenké plátky a položte je na chléb. Dochuťte je solí, pepřem a posypejte řeřichou.
Přísady:
- 2 hovězí steaky po cca 350 g
- 8 plátků farmářského chleba
- 50 g másla
- 8 lžic smetanového křenu
- 1 miska řeřichy
- sůl a pepř
Doplňující informace:
POČET PORCÍ PRO 4 OSOBY
DOBA PŘÍPRAVY 20 – 25 MIN.
TEPLOTA GRILOVÁNÍ 220 °C
POSTUP PŘÍMÉ I NEPŘÍMÉ GRILOVÁNÍ