V kuchyni:
- Pečínku potřete řepkovým olejem a bohatě obalte ve směsi soli a pepře.
- Paprikové lusky rozpulte, odstraňte jádřinec se semínky, a pak nahrubo nasekejte. Papriky potřete olejem a okořeňte mletou paprikou, solí a pepřem.
- Brambory rozkrájejte na půlky. Okořeňte solí, pepřem a potřete olejem. Brambory pak vložte do koše na zeleninu Weber.
U grilu:
- Připravte si udírnu Smokey Mountain Cooker. K dosažení rovnoměrné a dlouhotrvající teploty použijte osvědčenou a oblíbenou metodu. Umístěte malé množství zapálených briket do středu udírny a kolem vytvořte prstenec z nepodpálených briket. Množství paliva upravte podle velikosti své udírny. Vaším cílem je dosáhnout teplotu v rozmezí 120 – 130 °C.
- Do udírny Smokey Mountain Cooker vložte vepřovou pečeni. V této fázi dbejte na to, aby všechny vzduchové průduchy byly naplno otevřené. Pro dosažení perfektních výsledků je důležité umístit udírnu na dobře chráněné místo.
- Na zapálené brikety přidejte velkou hrst udících lupínků Whiskey a ponechte 1 hodinu v klidu udit.
- Po uplynutí této doby celý kus pečeně vyjměte a zabalte natěsno do alobalu. Potom maso umístěte nazpět do udírny a uďte ještě 1,5 hodiny.
- Vepřovou pečeni vyjměte, až dosáhne vnitřní teploty 70 °C. Co je velmi důležité: před naporcováním nechte maso nejméně 10 minut odpočinout.
- Brambory pečte v koši na nepřímém žáru asi 45 minut, až budou zlatavé a křupavé.
- Při stálém míchání smažte papriky, s mletou paprikou a kořením, asi 10 minut na oleji dokud nezměknou. Zeleninu servírujte jako oblohu spolu s uzenou vepřovou pečení a pečenými bramborami.
Přísady:
1,5 kg vepřové pečeně
4 lžíce řepkového oleje
sůl a pepř
namočené udící lupínky z třešňového dřeva
Na zeleninu:
300 g paprikových lusků (dle vašeho výběru)
1 lžíce mleté sladké papriky
1 chilli paprička
2 lžíce řepkového oleje
sůl a pepř na dochucení
Na pečené brambory:
500 g nových brambor