Co se bude dít v kuchyni?
- Smíchejte všechny přísady pro marinádu. Rozložte na rybu a těsně zabalte do potravinové fólie. Nechte působit nejméně 1–2 hodiny, nejlépe přes noc.
Co se bude dít u grilu?
- Předehřejte gril na 150° C. Lososa na namočeném udícím prkénku vložte do grilu, zavřete poklop a uďte jednu hodinu, dokud vnitřní teplota nebude 58° C.
- Mezitím uvařte brambory a smícháním všech přísad připravte salsu, kterou nechte stranou dokud ryba nebude hotová.
- Rybu podávejte s koprovou salsou, vařenými bramborami, bohatě zastříkněte citronovou šťávou a trochou soli a pepře.
Přísady:
- 1 kg lososa, filet s kůží
Marináda:
- 1 lžíce míchaných pepřových zrn
- ½ svazku čerstvého kopru
- 3 lžičky soli
- 3 lžíce hnědého cukru
Salsa:
- 1 čerstvá červená chilli paprička
- 3 středně velká zralá rajčata
- ½ okurky
- kůra a šťáva z 1 citronu
- 2 jarní cibulky
- 1 malá hrst kopru
- 1 avokádo
- 1 lžíce kvalitního olivového oleje
- 2 lžičky červeného vinného octa
- sůl
- pepř
- cukr
Brambory:
- 250 g nových brambor
- 2 lžíce kvalitního olivového oleje
- sůl a pepř