Jak budete postupovat?
- Rozpalte olej ve velké pánvi na středně vysokém žáru. Přidejte cibuli, sůl a hořčičné semínko a grilujte za občasného míchání, po dobu 5-ti minut dokud cibule není jemná a nazlátlá.
- Přidejte bourbon a upravte teplotu na střední žár. Poté přidejte zbývající ingredience na chutney. Vše grilujte za občasného míchání, asi 10 minut, dokud se většina kapaliny neodpaří a broskve nejsou měkké. Odstraňte z žáru.
- Potřete kotlety po obou stranách olejem, tymiánem, solí a pepřem. Před grilováním nechte kotlety stát při pokojové teplotě po dobu 15 – 30 minut.
- Připravte gril na přímé grilování při středně vysokém žáru (200°C – 230 °C).
- Grilujte kotlety na přímém středním žáru se zavřeným poklopem, po dobu asi 8 – 10 minut, dokud nebudou ve středu růžové. Během grilování je jednou otočte. Vyjměte kotlety z grilu a nechte je odpočívat po dobu 3 – 5 minut. Kotlety podávejte teplé s broskvovo-bourbonovým chutney.
Přísady:
Chutney:
- 1 lžíce extra olivového panenského oleje
- ½ středně velké žluté cibule, najemno nasekané
- ½ lžičky hrubozrnné soli
- ½ lžičky žlutého hořčičného semínka
- 4 lžíce bourbonu
- 4 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 500 g loupaných a nasekaných broskví
Kotlety:
- 4 vepřové kotlety, každá 220 – 280 g a tloušťce 2,5 cm
- 1 lžíce extra olivového panenského oleje
- 1 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu
- 1 lžička hrubozrnné soli
- ½ lžičky mletého černého pepře