Publikováno Napsat komentář

Recept: Vepřové kotlety s tymiánem a broskovým chutney

Jak budete postupovat?

  • Rozpalte olej ve velké pánvi na středně vysokém žáru. Přidejte cibuli, sůl a hořčičné semínko a grilujte za občasného míchání, po dobu 5-ti minut dokud cibule není jemná a nazlátlá.
  • Přidejte bourbon a upravte teplotu na střední žár. Poté přidejte zbývající ingredience na chutney. Vše grilujte za občasného míchání, asi 10 minut, dokud se většina kapaliny neodpaří a broskve nejsou měkké. Odstraňte z žáru.
  • Potřete kotlety po obou stranách olejem, tymiánem, solí a pepřem. Před grilováním nechte kotlety stát při pokojové teplotě po dobu 15 – 30 minut.
  • Připravte gril na přímé grilování při středně vysokém žáru (200°C – 230 °C).
  • Grilujte kotlety na přímém středním žáru se zavřeným poklopem, po dobu asi 8 – 10 minut, dokud nebudou ve středu růžové. Během grilování je jednou otočte. Vyjměte kotlety z grilu a nechte je odpočívat po dobu 3 – 5 minut. Kotlety podávejte teplé s broskvovo-bourbonovým chutney.

Přísady:

Chutney:

  • 1 lžíce extra olivového panenského oleje
  • ½ středně velké žluté cibule, najemno nasekané
  • ½ lžičky hrubozrnné soli
  • ½ lžičky žlutého hořčičného semínka
  • 4 lžíce bourbonu
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 500 g loupaných a nasekaných broskví

Kotlety:

  • 4 vepřové kotlety, každá 220 – 280 g a tloušťce 2,5 cm
  • 1 lžíce extra olivového panenského oleje
  • 1 lžíce čerstvě nasekaného tymiánu
  • 1 lžička hrubozrnné soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *