Publikováno Napsat komentář

Jak si připravit citronové chutney

Tento recept na citronové chutney přináší svěží kombinaci sladkých, pikantních a ostrých chutí, které se skvěle hodí k grilovaným pokrmům. S jednoduchými přísadami a použitím grilu získáte chutney s exotickým nádechem kari listů, doplněné pikantností hořčičných semínek a chilli. Připravte si tuto delikatesu snadno na grilu a dopřejte si lahodný doplněk k masům či zelenině.

Přísady:

  • 2 citrony
  • 10 g hořčičných semínek
  • 6 čerstvých kari listů (nebo dvojnásobek sušených)
  • 5 g chilli prášku
  • 20 g cukru
  • 80 ml bílého vinného octa
  • 1 polévková lžíce řepkového oleje
  • Sůl
  • Pepř

Speciální vybavení:

  • Grilovací pánev GBS

Pokyny:

V kuchyni:

  1. Umyjte citrony a nakrájejte je na malé kostičky (cca 0,5 cm). Odstraňte pecky.

U grilu:

  1. Připravte gril na přímé grilování na cca 180 °C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, zapalte přibližně ½ komínu Weber plného briket.
  2. Do grilu vložte grilovací pánev GBS a rozehřejte olej.
  3. Na pánvi opražte hořčičná semínka, poté přidejte kari listy, chilli prášek a cukr. Krátce restujte.
  4. Zalijte bílým vinným octem a přidejte nakrájené citrony. Vařte za občasného míchání přibližně 10 minut, dokud chutney nedosáhne krémové konzistence.
  5. Na závěr dochuťte solí a pepřem.

Poznámka:

  • Kari listy nejsou stejné jako kari směs. Sušené kari listy mají slabší chuť, takže jich použijte dvojnásobné množství.
  • Kari rostlinu si můžete vypěstovat doma v květináči nebo ve skleníku, ale není odolná vůči mrazu.
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *