Publikováno Napsat komentář

Metody grilování: příprava na dřevěném uhlí

Při grilování bez použití poklopu dochází ke ztrátě tepla a všechny lahodné kouřové aroma se ztrácí v ovzduší. Pokud budete grilovat s poklopem podle Weberova principu, dosáhnete rovnoměrného ohřevu a přesné kontroly teploty, aniž byste museli obávat připálení jídla plameny.

Přímé grilování:

Pro menší kusy a pokrmy, které se připravují do 20 minut.

  • Odklopte poklop a otevřete průduchy.
  • Rozprostřete rozžhavené brikety na palivovém roštu.
  • Vložte grilovací rošt a potraviny umístěte nad odkapávací misku.

Pozn. Pokud je gril příliš rozpálený, průduchy mírně uzavřete.

Nepřímé grilování:

Pro potraviny, které vyžadují delší dobu přípravy, jako je opékání, pečení chleba a koláčů.

  • Odklopte poklop a otevřete průduchy.
  • Rozprostřete rozžhavené brikety po obou stranách grilovacího roštu.
  • Do odkapávací misky nalijte trochu vody a umístěte ji do středu mezi rozpálené brikety.
  • Vložte grilovací rošt zpět a potraviny umístěte nad odkapávací misku.

Pozn. Pokud je gril příliš rozpálený, průduchy mírně uzavřete.

50/50:

Pro rychlé osmahnutí a následné propečení potravin.

  • Odklopte poklop a otevřete průduchy.
  • Rozprostřete rozžhavené brikety na jednu stranu grilovacího roštu.
  • Do odkapávací misky nalijte trochu vody a umístěte ji na druhou stranu.
  • Vložte zpět grilovací rošt a potraviny, které se mají rychle opečení, umístěte přímo nad rozpálenými uhlíky.
  • Potraviny, které se mají péct déle, přesuňte nad odkapávací misku.

Pozn. Pokud je gril příliš rozpálený, průduchy mírně uzavřete.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *