V kuchyni:
- Nasypejte kukuřičné chipsy do stojanu na drůbež.
- Posypejte chipsy nastrouhaným čedarem.
- Připravte salsu: Umyjte zeleninu i ovoce a oloupejte cibuli, česnek a zázvor. Odstraňte horní a dolní část jarní cibulky.
- Rajčata, cibuli a jablko nakrájejte na velmi malé kostičky. Česnek, zázvor a limetkovou kůru nastrouhejte a jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky.
- Všechny ingredience smíchejte dohromady a nalijte salsu do stojanu na drůbež.
U grilu:
- Připravte gril na přímý žár, cca 185 ° C.
- Umístěte stojan na drůbež na střed roštu, zavřete poklop a grilujte, dokud se sýr nerozpustí, chipsy mírně nezhnědnou a salsa nebude bublat. To trvá asi 15 minut.
Tip:
- Před grilováním můžete nakrájet papričky jalapeño a rozprostřít je na chipsy. Podávejte nachos s domácím guacamole.
Přísady:
NACHOS
- 100 g kukuřičných nachos
- 100g čedaru
SALSA
- 1 jarní cibulka
- 1-2 rajčata
- ½ vařeného jablka
- ½ bio limetky
- ½ červené cibule
- 1 stroužek česneku
- Čerstvý zázvor
- 1 polévková lžíce medu
- 1 polévková lžíce třtinového cukru
- ½ lžíce rajčatového pyré