Publikováno Napsat komentář

Recept: Nachos se Salsou

V kuchyni:

    • Nasypejte kukuřičné chipsy do stojanu na drůbež.
    • Posypejte chipsy nastrouhaným čedarem.
    • Připravte salsu: Umyjte zeleninu i ovoce a oloupejte cibuli, česnek a zázvor. Odstraňte horní a dolní část jarní cibulky.
    • Rajčata, cibuli a jablko nakrájejte na velmi malé kostičky. Česnek, zázvor a limetkovou kůru nastrouhejte a jarní cibulku nakrájejte na tenké plátky.
    • Všechny ingredience smíchejte dohromady a nalijte salsu do stojanu na drůbež.

U grilu:

    • Připravte gril na přímý žár, cca 185 ° C.
    • Umístěte stojan na drůbež na střed roštu, zavřete poklop a grilujte, dokud se sýr nerozpustí, chipsy mírně nezhnědnou a salsa nebude bublat. To trvá asi 15 minut.

Tip:

  • Před grilováním můžete nakrájet papričky jalapeño a rozprostřít je na chipsy. Podávejte nachos s domácím guacamole.

Přísady:

NACHOS

  • 100 g kukuřičných nachos
  • 100g čedaru

SALSA

  • 1 jarní cibulka
  • 1-2 rajčata
  • ½ vařeného jablka
  • ½ bio limetky
  • ½ červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • Čerstvý zázvor
  • 1 polévková lžíce medu
  • 1 polévková lžíce třtinového cukru
  • ½ lžíce rajčatového pyré
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *