Připravili jsme si pro vás další recept Weber. Tentokrát na skvělé jehněčí maso s dijonskou hořčicí a bramborami Hasselback.
V kuchyni:
- Jehněčí maso dobře dochuťte solí a pepřem a umístěte jej na grilovací rošt.
- Marináda: Tymián opláchněte a nasekejte. Rozdrťte česnek a vše promíchejte s dijonskou hořčicí a olejem.
- Brambory umyjte a udělejte do nich hluboké řezy, aniž byste je úplně prořízli. Řezy by měly být hluboké asi jen do ¾ brambor.
- Nasekejte rozmarýn, rozdrťte česnek, a poté vše promíchejte s řepkovým olejem, paprikou, solí a pepřem. Brambory s tímto ochuceným olejem promíchejte.
U grilu:
- Připravte gril na nepřímý žár, cca. 220 °C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí o průměru 57 cm, budete potřebovat 1/2 velkého zapalovacího komínu Weber plných briket.
- Umístěte grilovací rošt s jehněčím stehnem na nepřímý žár. Nastavte iGrill na cílovou teplotu 63 ° C a zapíchněte jehlu do masa, ale pozor ať se nedotýkate kosti.
- Jehněčí maso grilujte cca 90 minut, dokud vnitřek masa nedosáhne 63 ° C.
- Po 30 minutách grilování položte hasselback brambory pod rošt v nepřímé zóně.
- Maso pravidelně potírejte dijonskou marinádou.
- Brambory a maso vyjměte, jakmile vnitřek masa dosáhne teploty 63 °C. Jehněčí stehno nechte před podáváním odkryté odpočívat alespoň 20 minut.
- Tip: Grilování brambor pod masem Vám pomůže, aby byly brambory rychleji hotové. Kromě toho absorbují masové šťávy, což jim dodá další chuť.
Přísady:
- 1 jehněčí stehno, asi 2,5 kg
Marináda:
- 100 g dijonské hořčice
- 150 ml rostlinného oleje
- 4 stroužky česneku
- 4 větvičky tymiánu
Brambory hasselback:
- 18 středně velkých brambor
- 50 ml řepkového oleje
- 1 lžíce papriky
- 3 větvičky rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- Pepř