Publikováno Napsat komentář

Jehněčí s dijonskou hořčicí a bramborami Hasselback

Připravili jsme si pro vás další recept Weber. Tentokrát na skvělé jehněčí maso s dijonskou hořčicí a bramborami Hasselback.

V kuchyni:

    • Jehněčí maso dobře dochuťte solí a pepřem a umístěte jej na grilovací rošt.
    • Marináda: Tymián opláchněte a nasekejte. Rozdrťte česnek a vše promíchejte s dijonskou hořčicí a olejem.
    • Brambory umyjte a udělejte do nich hluboké řezy, aniž byste je úplně prořízli. Řezy by měly být hluboké asi jen do ¾ brambor.
    • Nasekejte rozmarýn, rozdrťte česnek, a poté vše promíchejte s řepkovým olejem, paprikou, solí a pepřem. Brambory s tímto ochuceným olejem promíchejte.

U grilu:

  • Připravte gril na nepřímý žár, cca. 220 °C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí o průměru 57 cm, budete potřebovat 1/2 velkého zapalovacího komínu Weber plných briket.
  • Umístěte grilovací rošt s jehněčím stehnem na nepřímý žár. Nastavte iGrill na cílovou teplotu 63 ° C a zapíchněte jehlu do masa, ale pozor ať se nedotýkate kosti.
  • Jehněčí maso grilujte cca 90 minut, dokud vnitřek masa nedosáhne 63 ° C.
  • Po 30 minutách grilování položte hasselback brambory pod rošt v nepřímé zóně.
  • Maso pravidelně potírejte dijonskou marinádou.
  • Brambory a maso vyjměte, jakmile vnitřek masa dosáhne teploty 63 °C. Jehněčí stehno nechte před podáváním odkryté odpočívat alespoň 20 minut.
  • Tip: Grilování brambor pod masem Vám pomůže, aby byly brambory rychleji hotové. Kromě toho absorbují masové šťávy, což jim dodá další chuť.

Přísady:

  • 1 jehněčí stehno, asi 2,5 kg

Marináda:

  • 100 g dijonské hořčice
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 4 stroužky česneku
  • 4 větvičky tymiánu

Brambory hasselback:

  • 18 středně velkých brambor
  • 50 ml řepkového oleje
  • 1 lžíce papriky
  • 3 větvičky rozmarýnu
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *