Publikováno Napsat komentář

Klobása na bramborovém ragú

Ingredience:

  • 4 silnější klobásy (každá cca 200 g)
  • 2 cibule
  • 1 kg přílohových brambor
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 50 ml bílého vína
  • 300 ml hovězího vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžičky sušeného oregana
  • Sůl
  • Pepř
  • Muškátový oříšek
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • 50 ml bílého balzamikového octa
  • 4 větvičky listové petrželky

Postup:

Příprava v kuchyni:

  1. Cibuli oloupejte a jemně nakrájejte.
  2. Brambory oloupejte, umyjte a nakrájejte na malé kostky (cca 1 cm).
  3. Celer očistěte, umyjte a také nakrájejte na kostky.
  4. Petržel omyjte a nahrubo nasekejte.

Příprava na grilu:

  1. Gril připravte na přímý i nepřímý žár (přibližně 200 °C). Umístěte wok na rošt grilu.
  2. Zahřejte ve woku olej a orestujte cibuli do zlatova.
  3. Přidejte nakrájené brambory a celer a pokračujte v restování.
  4. Deglazujte bílým vínem, přidejte hovězí vývar a bobkové listy. Grilujte dalších 15 minut na středním žáru.
  5. Klobásy umístěte na nepřímý žár grilu a grilujte je.
  6. Do bramborového směsi přidejte oregano a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  7. Klobásy grilujte přímo, zatímco brambory nechte grilovat dalších 10 minut.
  8. K bramborám přidejte balzamikový ocet a znovu dochuťte.
  9. Nakonec přimíchejte nasekanou petrželku. Klobásy položte na bramborové ragú a grilujte ještě 5 minut, dokud nedosáhnou požadované vnitřní teploty.

Speciální vybavení:

  • Gril s wokem (GBS wok)

Tento pokrm je skvělý jako hlavní jídlo při venkovních grilovacích večírcích a jeho chutě jsou perfektně vyvážené díky kombinaci grilovaných klobás, bramborového ragú a lehkého octového dochucení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *