Publikováno Napsat komentář

Krůtí burger na jižanský způsob

Připravili jsme si pro vás skvělý Weber recept na krůtí burger.  Tento skvělý krůtí burger určitě stojí za vyzkoušení.

V kuchyni:

    • Vložte do misky krůtí mleté maso, papričky jalapeño, sýr Monterey jack, strouhanku, majonézu, sůl a pepř a dobře promíchejte. Chcete-li vyzkoušet, zda jste maso správně ochutili, udělejte malou masovou kuličku, ugrilujte ji na 75 °C a ochutnejte.
    • Když budete s dochucením spokojeni, rozdělte směs na 4 části a vytvarujte je pomocí Weber lisu na hamburgery.
    • Připravte čerstvou pikantní salsu. V misce smíchejte rajčata, červenou cibuli, koriandr a limetkovou šťávu. Dochuťte vločkami mořské soli podle chuti.

U grilu:

  • Nastavte gril na přímý žár, cca 250 °C.
  • Očistěte grilovací rošt pomocí kartáče. Roštý poté ošetřete sprejem na promazání roštů, aby se burgery nelepily.
  • Dejte hamburgery na gril na přímý žár a zavřete poklop. Asi po 4 minutách použijte grilovací obracečku k otočení burgerů. Pokud zůstanou přilepené k roštu, tak je ještě neotáčejte. Zavřete poklop a grilujte další 4 minuty.
  • Zkontrolujte, zda jsou hamburgery hotové. Zasuňte špičku termosondy nebo jehly do středu hamburgerů a ujistěte se, že dosáhly bezpečné teploty 75 ° C.
  • Vyjměte maso z grilu a sestavte si lahodný hamburger.

Přísady:

  • 800 g mletých krůtích stehen
  • 2 lžíce nakládaných paprik jalapeño (nasekaných)
  • 50 g sýra Monterey jack, strouhaného (můžete použít i cheddar)
  • 25 g strouhanky
  • 2 lžíce majonézy
  • sůl a pepř podle chuti

Obloha:

  • 12 cherry rajčat (nasekaných)
  • ¼ malé červené cibule (jemně nakrájené na kostičky)
  • Malý svazek čerstvého koriandru (hrubě nasekaného)
  • Šťáva z ½ limetky
  • Sůl podle chuti
  • 4 burgerové housky
  • avokádo (nakrájené na plátky
  • Vaše oblíbená omáčka
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *