Připravili jsme si pro vás skvělý Weber recept na krůtí burger. Tento skvělý krůtí burger určitě stojí za vyzkoušení.
V kuchyni:
- Vložte do misky krůtí mleté maso, papričky jalapeño, sýr Monterey jack, strouhanku, majonézu, sůl a pepř a dobře promíchejte. Chcete-li vyzkoušet, zda jste maso správně ochutili, udělejte malou masovou kuličku, ugrilujte ji na 75 °C a ochutnejte.
- Když budete s dochucením spokojeni, rozdělte směs na 4 části a vytvarujte je pomocí Weber lisu na hamburgery.
- Připravte čerstvou pikantní salsu. V misce smíchejte rajčata, červenou cibuli, koriandr a limetkovou šťávu. Dochuťte vločkami mořské soli podle chuti.
U grilu:
- Nastavte gril na přímý žár, cca 250 °C.
- Očistěte grilovací rošt pomocí kartáče. Roštý poté ošetřete sprejem na promazání roštů, aby se burgery nelepily.
- Dejte hamburgery na gril na přímý žár a zavřete poklop. Asi po 4 minutách použijte grilovací obracečku k otočení burgerů. Pokud zůstanou přilepené k roštu, tak je ještě neotáčejte. Zavřete poklop a grilujte další 4 minuty.
- Zkontrolujte, zda jsou hamburgery hotové. Zasuňte špičku termosondy nebo jehly do středu hamburgerů a ujistěte se, že dosáhly bezpečné teploty 75 ° C.
- Vyjměte maso z grilu a sestavte si lahodný hamburger.
Přísady:
- 800 g mletých krůtích stehen
- 2 lžíce nakládaných paprik jalapeño (nasekaných)
- 50 g sýra Monterey jack, strouhaného (můžete použít i cheddar)
- 25 g strouhanky
- 2 lžíce majonézy
- sůl a pepř podle chuti
Obloha:
- 12 cherry rajčat (nasekaných)
- ¼ malé červené cibule (jemně nakrájené na kostičky)
- Malý svazek čerstvého koriandru (hrubě nasekaného)
- Šťáva z ½ limetky
- Sůl podle chuti
- 4 burgerové housky
- avokádo (nakrájené na plátky
- Vaše oblíbená omáčka