V kuchyni:
- Ve střední misce rozmačkejte dresinkové ingredience vidličkou, včetně jedné polévkové lžíce oleje a ½ lžičky soli. Míchejte dokud se vše nespojí. Umístěte do chladničky.
- V malé misce promíchejte ingredience na marinádu. Odložte 2 lžíce na ugrilované kuře.
U grilu:
- Připravte gril na přímé grilování na mírném žáru (180°C – 230°C).
- Potřete kuře na obou stranách olejem a rovnoměrně posypte paprikou, pepřem a 1 lžičkou soli. Kuře grilujte hladkou stranou dolu (kůží). Grilujte na středním přímém žáru se zavřeným poklopem po dobu 8 – 12 minut, dokud maso není na dotek pevné a neprůhledné až do středu. Jedenkrát otočte a potírejte větším množstvím omáčky z obou stran.
- Vyjměte z grilu a nechte odpočívat po dobu 3 – 5 minut.
- Kuře nakrájejte podélně na tenké plátky a vraťte do mísy s okapanou šťávou. Přidejte 2 polévkové lžíce ponechané marinády a jemně promíchejte.
- V široké salátové misce promíchejte salát, celer, mrkev, ředkvičky a cibuli. Naskládejte kuře na střed salátu. Kuře pokapejte dresinkem a vše ozdobte celerovými listy.
Ingredience:
Dresink:
- 8 lžic řeckého jogurtu
- 150 g sýru s modrou plísní
- 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 1 lžíce majonézy
- ½ lžičky cukru krystal
- ½ lžičky feferonkové omáčky
- Extra olivový panenský olej
- Hrubozrnná sůl
Kuře:
- 4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže, každá cca 160 g
- 1 lžička papriky
- ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
- sůl
- pepř
Marináda:
- 80 ml feferonkové omáčky
- 2 lžičky granulovaného cukru
Salát:
- 1 římský salát střední velikosti, listy natrhané na malé kousky
- 1 velká mrkev nakrájená na tenké plátky
- 4 ředkvičky nakrájené napříč na tenké plátky
- ½ malé červené cibule nakrájené napříč na tenké plátky
- 2 polévkové lžíce najemno nakrájeného řapíkatého celeru