Publikováno Napsat komentář

Kuřecí Buffalo salát s dresinkem z modrého sýra

V kuchyni:

    • Ve střední misce rozmačkejte dresinkové ingredience vidličkou, včetně jedné polévkové lžíce oleje a ½ lžičky soli. Míchejte dokud se vše nespojí. Umístěte do chladničky.
    • V malé misce promíchejte ingredience na marinádu. Odložte 2 lžíce na ugrilované kuře.

U grilu:

  • Připravte gril na přímé grilování na mírném žáru (180°C – 230°C).
  • Potřete kuře na obou stranách olejem a rovnoměrně posypte paprikou, pepřem a 1 lžičkou soli. Kuře grilujte hladkou stranou dolu (kůží). Grilujte na středním přímém žáru se zavřeným poklopem po dobu 8 – 12 minut, dokud maso není na dotek pevné a neprůhledné až do středu. Jedenkrát otočte a potírejte větším množstvím omáčky z obou stran.
  • Vyjměte z grilu a nechte odpočívat po dobu 3 – 5 minut.
  • Kuře nakrájejte podélně na tenké plátky a vraťte do mísy s okapanou šťávou. Přidejte 2 polévkové lžíce ponechané marinády a jemně promíchejte.
  • V široké salátové misce promíchejte salát, celer, mrkev, ředkvičky a cibuli. Naskládejte kuře na střed salátu. Kuře pokapejte dresinkem a vše ozdobte celerovými listy.

Ingredience:

Dresink:

  • 8 lžic řeckého jogurtu
  • 150 g sýru s modrou plísní
  • 3 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 1 lžíce majonézy
  • ½ lžičky cukru krystal
  • ½ lžičky feferonkové omáčky
  • Extra olivový panenský olej
  • Hrubozrnná sůl

Kuře:

  • 4 vykostěná kuřecí prsa bez kůže, každá cca 160 g
  • 1 lžička papriky
  • ½ lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • sůl
  • pepř

Marináda:

  • 80 ml feferonkové omáčky
  • 2 lžičky granulovaného cukru

Salát:

  • 1 římský salát střední velikosti, listy natrhané na malé kousky
  • 1 velká mrkev nakrájená na tenké plátky
  • 4 ředkvičky nakrájené napříč na tenké plátky
  • ½ malé červené cibule nakrájené napříč na tenké plátky
  • 2 polévkové lžíce najemno nakrájeného řapíkatého celeru
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *