Publikováno Napsat komentář

Pizza s rukolou a parmskou šunkou

Připravili jsme si pro vás recept od firmy Weber na skvělou pizzu s rukolou a parmskou šunkou.

V kuchyni:

    • Obě mouky vsypte do velké mísy, přidejte droždí, sůl a cukr. Poté přidejte teplou vodu a promíchejte, dokud se vše nespojí. Hněťte těsto po dobu cca 7 minut, pokud je těsto příliš lepkavé zahustěte ho trochou mouky na pizzu (00).
    • Těsto nechte odpočinout v teplé místnosti pod dobu 1 hodiny nebo dokud nezdvojnásobí svou velikost.
    • Poté těsto vyndejte z mísy a několik minut hněťte, abyste vytlačili přebytečný vzduch.
    • Těsto rozdělte na 5 stejných částí a nechte dalších 30 minut odpočinout.
    • Smíchejte ingredinece na rajčatovou omáčku.
    • Vytvarujte z každého těsta pizzu. Okraje by měli být trochu tlustší než těsto uprostřed.
    • Těsto potřete rajčatovou omáčkou a posypte všemi ingrediencemi na pizzu kromě rukoly.

U grilu:

  • Připravte gril na nepřímý žár na cca 260 °C. Pizza kámen nechte nahřát – bude to trvat 10 – 15 minut.
  • Pizzu dejte na rozpálený kámen a grilujte asi 4 minuty nebo dokud není pizza lehká a křupavá.
  • Bohatě ozdobte rukoulou a podávejte. Můžete ji ještě pokapat trochou olivového oleje.

Přísady:

TĚSTO

  • 300 g hladké mouky
  • 300 g mouky na pizzu
  • 1 pytlíček sušeného droždí
  • 3 lžíce, extra olivového panenského oleje
  • 2 lžičky moučkového cukru
  • 2 lžičky soli
  • 375 ml teplé vody

RAJČATOVÁ OMÁČKA

  • 1 plechovka nakrájených rajčat
  • 1 lžička sušeného oregáno
  • 1 lžička cukru
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

NA PIZZU

  • 50 g sušených rajčat
  • 250 g buvolí mozzarelly
  • 100g parmské šunky
  • rukola
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *