Připravili jsme si pro vás recept od firmy Weber na skvělou pizzu s rukolou a parmskou šunkou.
V kuchyni:
- Obě mouky vsypte do velké mísy, přidejte droždí, sůl a cukr. Poté přidejte teplou vodu a promíchejte, dokud se vše nespojí. Hněťte těsto po dobu cca 7 minut, pokud je těsto příliš lepkavé zahustěte ho trochou mouky na pizzu (00).
- Těsto nechte odpočinout v teplé místnosti pod dobu 1 hodiny nebo dokud nezdvojnásobí svou velikost.
- Poté těsto vyndejte z mísy a několik minut hněťte, abyste vytlačili přebytečný vzduch.
- Těsto rozdělte na 5 stejných částí a nechte dalších 30 minut odpočinout.
- Smíchejte ingredinece na rajčatovou omáčku.
- Vytvarujte z každého těsta pizzu. Okraje by měli být trochu tlustší než těsto uprostřed.
- Těsto potřete rajčatovou omáčkou a posypte všemi ingrediencemi na pizzu kromě rukoly.
U grilu:
- Připravte gril na nepřímý žár na cca 260 °C. Pizza kámen nechte nahřát – bude to trvat 10 – 15 minut.
- Pizzu dejte na rozpálený kámen a grilujte asi 4 minuty nebo dokud není pizza lehká a křupavá.
- Bohatě ozdobte rukoulou a podávejte. Můžete ji ještě pokapat trochou olivového oleje.
Přísady:
TĚSTO
- 300 g hladké mouky
- 300 g mouky na pizzu
- 1 pytlíček sušeného droždí
- 3 lžíce, extra olivového panenského oleje
- 2 lžičky moučkového cukru
- 2 lžičky soli
- 375 ml teplé vody
RAJČATOVÁ OMÁČKA
- 1 plechovka nakrájených rajčat
- 1 lžička sušeného oregáno
- 1 lžička cukru
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
NA PIZZU
- 50 g sušených rajčat
- 250 g buvolí mozzarelly
- 100g parmské šunky
- rukola