Co se bude dít v kuchyni?
- Vložte quinou a zeleninový vývar do hrnce. Hrnec dejte na boční hořák nebo varnou desku na vysoký žár a přiveďte k varu. Poté žár snižte a duste, dokud quinoa nevstřebá všechnu tekutinu (přibližně 20 minut).
- Papriku rozkrojte na polovinu, zbavte semínek a blán a potřete ji řepkovým olejem.
- Vložte quinou do velké mísy a dobře promíchejte s polovinou salsové omáčky. Smíchejte římský kmín, chilli, česnek, fazole a kukuřici. Dochuťte solí a pepřem.
- Naplňte papriky směsí quinoy a vložte na grilovací pánev.
Co se bude dít u grilu?
- Připravte gril s pánví a tepelným štítem na nepřímé grilování, cca 180 °C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí o velikosti 57 cm, budete potřebovat asi ½ zapalovacího komínu Weber plných žhavých briket.
- Papriky grilujte na pánvi po dobu 30 minut, dokud nebudou měkké a zlatohnědé.
Přísady:
- 160 g quinoy
- 450 ml zeleninového vývaru
- 4 papriky, červené nebo žluté
- 2 lžičky drceného římského kmínu
- 250 g salsové omáčky
- 1 ½ lžičky chilli prášku
- 1 ½ lžičky česnekového prášku
- 425 g černých fazolí, sceděných
- 160 g kukuřice, sceděné
- Sůl a pepř