Publikováno Napsat komentář

Recept: Papriky plněné Quinou

Co se bude dít v kuchyni?

  • Vložte quinou a zeleninový vývar do hrnce. Hrnec dejte na boční hořák nebo varnou desku na vysoký žár a přiveďte k varu. Poté žár snižte a duste, dokud quinoa nevstřebá všechnu tekutinu (přibližně 20 minut).
  • Papriku rozkrojte na polovinu, zbavte semínek a blán a potřete ji řepkovým olejem.
  • Vložte quinou do velké mísy a dobře promíchejte s polovinou salsové omáčky. Smíchejte římský kmín, chilli, česnek, fazole a kukuřici. Dochuťte solí a pepřem.
  • Naplňte papriky směsí quinoy a vložte na grilovací pánev.

Co se bude dít u grilu?

  • Připravte gril s pánví a tepelným štítem na nepřímé grilování, cca 180 °C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí o velikosti 57 cm, budete potřebovat asi ½ zapalovacího komínu Weber plných žhavých briket.
  • Papriky grilujte na pánvi po dobu 30 minut, dokud nebudou měkké a zlatohnědé.

Přísady:

  • 160 g quinoy
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 4 papriky, červené nebo žluté
  • 2 lžičky drceného římského kmínu
  • 250 g salsové omáčky
  • 1 ½ lžičky chilli prášku
  • 1 ½ lžičky česnekového prášku
  • 425 g černých fazolí, sceděných
  • 160 g kukuřice, sceděné
  • Sůl a pepř
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *