Dnes jsme si pro vás připravili Weber recept na plněná grilovaná rajčata při nepřímém grilování.
V KUCHYNI
- Odřízněte horní část (s koncem stonku) rajčat a rajčata opatrně lžící vydlabejte. Odřízněte tenký plátek ze spodní strany, aby lépe stála. Položte rajčata vzhůru nohama na kuchyňskou utěrku, aby mohla odtéct zbývající šťáva.
- Přiveďte drůbeží vývar k varu, nalijte ho na kuskus a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím na pánvi zahřejte řepkový olej a orestujte na něm cibuli a chilli kostičky. Přidejte cukr a nechte trochu zkaramelizovat. Deglazujte octem, přidejte česnek a nechte krátce povařit. Smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi a dochuťte solí a pepřem.
- Vydlabaná rajčata dochuťte solí a pepřem a naplňte kuskusovou směsí. Vraťte zpět odříznutou horní vrstvu rajčat a pokapejte je olivovým olejem. Vložte rajčata do vymazaného koše na zeleninu.
U GRILU
- Předehřejte gril na nepřímý žár, 175 °C.
- Vložte rajčata do grilu na nepřímý žár a grilujte asi 15 minut.
Přísady:
- 8 keříkových rajčat
- 150 ml drůbežího vývaru
- 100 g instantního kuskusu
- 2 šalotky, jemně nasekané
- 1 chilli paprička, bez semen, nakrájená na jemné kostičky
- 1 lžíce řepkového oleje
- 4 lžíce cukru
- 4 lžíce bílého balzamikového octa
- 1 stroužek česneku, jemně nakrájený na kostičky
- 10 lístků máty, nakrájené na tenké proužky
- 2 lžíce opečených piniových oříšků
- 50 g rozinek
- 100 g kukuřičných zrn (z plechovky)
- 150 g feta sýra, rozdrobeného
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř
OSOB: POČET PORCÍ PRO 4 OSOBY
DOBA PŘÍPRAVY: 25 MIN.
DOBA PŘÍPRAVY: 15 MIN.
TEPLOTA GRILOVÁNÍ: 175 °C
POSTUP: NEPŘÍMÉ GRILOVÁNÍ