Publikováno Napsat komentář

Plněná grilovaná rajčata

Dnes jsme si pro vás připravili Weber recept na plněná grilovaná rajčata při nepřímém grilování.

V KUCHYNI

    • Odřízněte horní část (s koncem stonku) rajčat a rajčata opatrně lžící vydlabejte. Odřízněte tenký plátek ze spodní strany, aby lépe stála. Položte rajčata vzhůru nohama na kuchyňskou utěrku, aby mohla odtéct zbývající šťáva.
    • Přiveďte drůbeží vývar k varu, nalijte ho na kuskus a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím na pánvi zahřejte řepkový olej a orestujte na něm cibuli a chilli kostičky. Přidejte cukr a nechte trochu zkaramelizovat. Deglazujte octem, přidejte česnek a nechte krátce povařit. Smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi a dochuťte solí a pepřem.
    • Vydlabaná rajčata dochuťte solí a pepřem a naplňte kuskusovou směsí. Vraťte zpět odříznutou horní vrstvu rajčat a pokapejte je olivovým olejem. Vložte rajčata do vymazaného koše na zeleninu.

U GRILU

  • Předehřejte gril na nepřímý žár, 175 °C.
  • Vložte rajčata do grilu na nepřímý žár a grilujte asi 15 minut.

Přísady:

  • 8 keříkových rajčat
  • 150 ml drůbežího vývaru
  • 100 g instantního kuskusu
  • 2 šalotky, jemně nasekané
  • 1 chilli paprička, bez semen, nakrájená na jemné kostičky
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce bílého balzamikového octa
  • 1 stroužek česneku, jemně nakrájený na kostičky
  • 10 lístků máty, nakrájené na tenké proužky
  • 2 lžíce opečených piniových oříšků
  • 50 g rozinek
  • 100 g kukuřičných zrn (z plechovky)
  • 150 g feta sýra, rozdrobeného
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř

 

OSOB: POČET PORCÍ PRO 4 OSOBY

DOBA PŘÍPRAVY: 25 MIN.

DOBA PŘÍPRAVY: 15 MIN.

TEPLOTA GRILOVÁNÍ: 175 °C

POSTUP: NEPŘÍMÉ GRILOVÁNÍ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *