Připravili jsme si pro vás recept z řady receptů Weber na specialitu – koláč Clafoutis s lesním ovocem.
Co budeme potřebovat za přísady?
- 1 citron
- 125 g čerstvých borůvek
- 125 g čerstvých malin
- 2 lžíce pomerančového likéru, například Grand Marnier
- 65 g nesoleného másla
- 125 g cukru a 1 polévková lžíce cukru odděleně
- 1/4 lžičky mletého kardamomu
- 2 velká vejce
- 2 velké bílky
- 125 g hladké mouky
- 2 lžíce moučkového cukru (na ozdobu)
Speciální vybavení Weber:
- Keramická forma na koláč
Pokyny k přípravě:
V kuchyni provádíme následující kroky:
- Vepřovou pečeni nakrájejte na 8 plátků.
- Oloupejte ananas a nakrájejte ho na 7 plátků. Neodstraňujte stopku, tím udržíte ananas lépe na otáčecím špízu.
- Oloupejte červenou cibuli a rozkrojte ji napůl.
- Oloupejte česnek, umyjte a očistěte chilli papričky. Poté v mixéru smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi na marinádu.
- Maso a plátky ananasu smíchejte s marinádou a nechte marinovat v uzavřeném sáčku v chladničce po dobu 4 hodin.
- Koriandr umyjte, osušte a nahrubo ho nakrájejte.
- Vyjměte plátky masa a ananasu ze sáčku a zbavte je přebytečné marinády.
- Nejprve na otáčecí špíz napíchněte polovinu cibule a potom střídavě plátek masa a plátek ananasu. Nakonec napíchněte druhou polovinou cibule.
U grilu provádíme následující kroky:
- Připravte gril na nepřímý žár při 170 ° C.
- Vložte otáčecí špíz do motorku. Umístěte hliníkovou misku naplněnou trochou vody do středu pod gril, aby zachytila šťávu a tuk.
- Maso grilujte asi 1 hodinu, dokud vnitřek masa nedosáhnete teploty 70 ° C.
- Vyjměte otáčecí špíz z grilu a nechte ho asi 10 minut odpočinout. Poté sundejte cibuli a nakrájejte ji na kostky.
- Maso a ananas sundejte ze špízu. Maso nakrájejte na proužky a ananas na kostky.
- Vložte maso a ananas do Tacos. Poté přidejte kostky cibule. Vše pokapejte limetkovou šťávou a zalijte trochou zakysané smetany. Nakonec posypejte koriandrem.
Přejeme Vám dobrou chuť!