Publikováno Napsat komentář

Recept: Pečené žebro s pepřovou krustou a lískooříškovým pestem ze tří druhů bylinek

Co se bude dít v kuchyni? 

  • Smíchejte pepř a sůl. Potřete pečeni ze všech stran olejem, a poté ji rovnoměrně posypte směsí soli a pepře. Před grilováním nechte pečeni odpočívat při pokojové teplotě.
  • Přísady na pesto, kromě oleje, zpracujte v mixéru nebo v kuchyňském robotu. Olej pomalu přilívejte do vzniklé hmoty, abyste vytvořili řídkou pastu. Osolte a opepřete. Směs vlijte do misky, přikryjte ji, a zatímco budete připravovat pečeni, nechte ji odpočívat při pokojové teplotě.

Co se bude dít u grilu?

  • Předehřejte gril na silný žár po dobu 15–20 minut s uzavřeným poklopem. Před grilováním očistěte grilovací rošt kartáčem. Nyní připravte gril na přímé grilování na středně silném žáru (cca 200 až 230 °C).
  • Pečeni grilujte kostí dolů, s uzavřeným poklopem, nad přímým středně velkým žárem, dokud v aplikaci iGrill neuvidíte, že vnitřní teplota masa dosáhla 49 až 52 °C (pro středně opečené – medium rare), což trvá přibližně 2 hodiny.
  • Sejměte pečeni z grilu a nechte ji cca 20 minut odpočívat (během této doby stoupne vnitřní teplota o dalších 5 až 10 stupňů). Nakrájejte pečeni na silné plátky a podávejte ji s lískooříškovým pestem.

Přísady:

  • 2 lžíce nahrubo drcený černý pepř
  • 1 pol. lž. vločkové soli
  • 1 hovězí pečeně s kostí, cca 3 kg
  • 1 pol. lž. řepkového oleje

Pesto:

  • 75 g čerstvých listů koriandru
  • 75 g čerstvých listů hladkolisté petržele
  • 40 g lískových ořechů, opražených a zbavených slupek
  • 40 g sherry octa
  • 60 ml střední stroužky česneku, nahrubo nakrájené
  • 3-5 lžičky drcených vloček červeného pepře
  • ½ čaj. lž. extra panenského olivového oleje
  • 120 ml extra panenský olivový olej
  • Kosher salt
  • Freshly ground black pepper

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *