Publikováno Napsat komentář

Recept: Tuňák s omáčkou Salmoriglio

Co se bude dít v kuchyni? 

  • Umístěte tři vrstvy papírových utěrek na podnos na potraviny. Na ně položte steaky a zakryjte dalšími utěrkami. Nechte je, aby vsákli všechnu tekutinu z ryby.
  • Steaky nechte stranou při pokojové teplotě po dobu asi 20 minut. Mezitím si připravte omáčku.
  • Očistěte stroužek česneku.
  • Všechny ingredience omáčky umístěte do mixéru a mixujte po dobu 2 minut při vysokých otáčkách.
  • Ochutnejte a okořeňte.

Co se bude dít u grilu?

  • Připravte gril pro přímé grilování – přibližně na 200 °C.
  • Umístěte pánev na gril a nechte ji rozehřát po dobu zhruba 10 minut.
  • Ze steaků odstraňte papír, potřete je olivovým olejem a pak je umístěte na pánev.
  • Tuňákové steaky grilujte po dobu 4–6 minut, otočte je pouze jednou, abyste zajistili, že budou mít křupavou kůrku.
  • Když už jsou steaky hnědé a křupavé na povrchu, sundejte je z grilu.
  • Servírujte tuňákové steaky přelité bylinkovou omáčkou.

Přísady:

  • 4 tuňákové steaky, 3 cm tlusté
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • OMÁČKA SALMORIGLIO
  • 1 stroužek česneku
  • 12 lžic extra panenského olivového oleje
  • 6 lžic citronové šťávy
  • 3 lžíce čerstvého oregana
  • 3 lžíce čerstvé petrželky
  • mořská sůl a pepř
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *