Co se bude dít v kuchyni?
- Umístěte tři vrstvy papírových utěrek na podnos na potraviny. Na ně položte steaky a zakryjte dalšími utěrkami. Nechte je, aby vsákli všechnu tekutinu z ryby.
- Steaky nechte stranou při pokojové teplotě po dobu asi 20 minut. Mezitím si připravte omáčku.
- Očistěte stroužek česneku.
- Všechny ingredience omáčky umístěte do mixéru a mixujte po dobu 2 minut při vysokých otáčkách.
- Ochutnejte a okořeňte.
Co se bude dít u grilu?
- Připravte gril pro přímé grilování – přibližně na 200 °C.
- Umístěte pánev na gril a nechte ji rozehřát po dobu zhruba 10 minut.
- Ze steaků odstraňte papír, potřete je olivovým olejem a pak je umístěte na pánev.
- Tuňákové steaky grilujte po dobu 4–6 minut, otočte je pouze jednou, abyste zajistili, že budou mít křupavou kůrku.
- Když už jsou steaky hnědé a křupavé na povrchu, sundejte je z grilu.
- Servírujte tuňákové steaky přelité bylinkovou omáčkou.
Přísady:
- 4 tuňákové steaky, 3 cm tlusté
- 6 lžic extra panenského olivového oleje
- OMÁČKA SALMORIGLIO
- 1 stroužek česneku
- 12 lžic extra panenského olivového oleje
- 6 lžic citronové šťávy
- 3 lžíce čerstvého oregana
- 3 lžíce čerstvé petrželky
- mořská sůl a pepř