Tento týden jsme si pro vás připravili Weber recept na Singapurské nudle. Takovou dobrotu si na vašem grilu nemůžete nechat ujít!
V kuchyni:
- Cibuli a papriku nakrájejte na tenké plátky. Poté nakrájejte bambusové výhonky a jarní cibulku a odložte je stranou na ozdobu.
- V malé misce smíchejte všechny přísady pasty dohromady.
- Zahřejte kuřecí vývar.
U grilu:
- Připravte gril na přímý žár, cca 220 ° C.
- Vložte wok do GBS roštu a nechte ho 10 minut předehřát.
- Přidejte olej do woku a poté restujte cibuli a papriku, dokud nezkřehnou.
- Přidejte pastu, 50 ml kuřecího vývaru, a poté přiveďte k varu na cca 30 sekund. Přidejte rozšlehané vejce a za stálého míchání udržujte ve varu dalších 30 sekund.
- Nakonec přidejte zbývající vývar, nudle, klíčky fazolí a bambusové výhonky.
- Grilujte, dokud se vývar neodpaří a nudle nebudou v páře horké. Vmíchejte vařené krevety, poté jarní cibulku a podávejte.
Tip:
- Ujistěte se, že máte trochu vývaru navíc, pro případ, že je Váš wok příliš rozpálený. Přidáním dalšího vývaru snížíte teplotu litiny.
Přísady:
- 250 g sušených rýžových nudlí
- 150 g vařených krevet
- 1 střední cibule
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 150 g bambusových výhonků
- 150 g fazolových klíčků
- 3 jarní cibulky
- 500 ml kuřecího vývaru
- 3 vejce
- 2 lžíce rostlinného oleje
Pasta:
- 50 ml sójové omáčky
- 2 lžíce rýžového vína
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce kari prášku
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 polévková lžíce ústřicové omáčky
- 2 stroužky česneku (nasekaného)
- 1 polévková lžíce strouhaného zázvoru