Nejíte maso? Chcete si i tak dopřát skvělou pizzu na grilu? Právě pro vás jsme si připravili tento Weber recept.
V kuchyni:
- Droždí rozpusťe ve vlažné vodě. Nyní přidejte olej, cukr a sůl. Zpracovávejte vše pomalu prosátou moukou do elastického těsta a nechte jej odpočívat po dobu 30 minut.
- Rozdělte těsto na čtyři stejné porce a nechte je odpočívat dalších 15 minut. Nyní rozválejte každé těsto jednotlivě na pomoučeném povrchu válečkem na tloušťku 5 mm.
- Potřete plochu jednotlivých těst rajčatovou omáčkou. Zeleninu a sýr nakrájejte na plátky 1 cm a rozprostřete na těsto
U grilu:
- Připravte gril na nepřímý žár (přibližně 260 °C). Nechte rozpálit pizza kámen po dobu 15 minut.
- Nyní položte pizzu na lehce pomoučený pizza kámen a zavřete poklop. Po 7 – 10 minutách je pizza hotová nebo až bude těsto zespoda upečené dozlatova.
Přísady:
TĚSTO
½ kostky droždí
140 ml vlažné vody
280 g mouky
NA PIZZU
2 rajčata
4 houby
1 řapíkatý celer
100 g mozzarelly
5 g olivového oleje
5 g cukru
5 g hrubé soli
80 ml rajčatové omáčky