Publikováno Napsat komentář

Velikonoční nádivka

Velikonoce a krásné počasí se neúprosně blíží a my jsme pro vás přichystali skvělý Weber recept na velikonoční nádivku na grilu, mňam!

Den předem:

    • Uvařte maso ve vývaru s kořením a zeleninou pro lepší chuť. Nechte vychladnou a nakrájejte.
    • Nakrájejte pečivo na kostičky a nechte proschnout.

V kuchyni:

    • Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte se špetkou soli polotuhý sníh.
    • Rozetřete máslo se špetkou soli, až mírně zesvětlá. Postupně zašlehávejte žloutky.
    • Vyčištěné zelené lístky zbavte objemu blanšírováním ve vroucí vodě. Hned poté zchlaďte v ledové vodě, sceďte, lehce vyždímejte a nasekejte.
    • Rychle smíchejte usušené pečivo s mlékem a přidejte maso nakrájené na kostičky, zelené lístky a utřené máslo se žloutky. Promíchejte tak, aby vznikla homogenní směs.
    • Opatrně vmíchejte bílky, směs hned nalijte do pekáče.

U grilu:

  • Gril předem rozpalte na 180 °C.
  • Jakmile je směs v pekáči, vložte ho do grilu a grilujte s pokličkou cca 50 minut (na posledních 10 minut můžete pokličku sundat pro zlatavější barvu)
  • Po vyjmutí z grilu nechte 10 minut odpočívat v pekáči, potom nakrájejte a můžete podávat.

Přísady:

  • 450 g uzeného masa
  • 270 g bílého pečiva (cca 6 rohlíků)
  • 400 ml mléka
  • 200 g čerstvých zelených lístků (kopřiva, petžel, pažitka, lístky červené řepy, baby špenát atd.)
  • 130 g másla
  • 6 vajec
  • 1 lžička + 2 špetky soli

Doporučené příslušenství Weber:

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *