Velikonoce a krásné počasí se neúprosně blíží a my jsme pro vás přichystali skvělý Weber recept na velikonoční nádivku na grilu, mňam!
Den předem:
- Uvařte maso ve vývaru s kořením a zeleninou pro lepší chuť. Nechte vychladnou a nakrájejte.
- Nakrájejte pečivo na kostičky a nechte proschnout.
V kuchyni:
- Oddělte bílky od žloutků a z bílků vyšlehejte se špetkou soli polotuhý sníh.
- Rozetřete máslo se špetkou soli, až mírně zesvětlá. Postupně zašlehávejte žloutky.
- Vyčištěné zelené lístky zbavte objemu blanšírováním ve vroucí vodě. Hned poté zchlaďte v ledové vodě, sceďte, lehce vyždímejte a nasekejte.
- Rychle smíchejte usušené pečivo s mlékem a přidejte maso nakrájené na kostičky, zelené lístky a utřené máslo se žloutky. Promíchejte tak, aby vznikla homogenní směs.
- Opatrně vmíchejte bílky, směs hned nalijte do pekáče.
U grilu:
- Gril předem rozpalte na 180 °C.
- Jakmile je směs v pekáči, vložte ho do grilu a grilujte s pokličkou cca 50 minut (na posledních 10 minut můžete pokličku sundat pro zlatavější barvu)
- Po vyjmutí z grilu nechte 10 minut odpočívat v pekáči, potom nakrájejte a můžete podávat.
Přísady:
- 450 g uzeného masa
- 270 g bílého pečiva (cca 6 rohlíků)
- 400 ml mléka
- 200 g čerstvých zelených lístků (kopřiva, petžel, pažitka, lístky červené řepy, baby špenát atd.)
- 130 g másla
- 6 vajec
- 1 lžička + 2 špetky soli
Doporučené příslušenství Weber: