Publikováno Napsat komentář

Grilovaný chřest se smaženým vejcem, pečenými rajčaty a zálivkou z řeřichy

V kuchyni:

    • V mixéru smíchejte 50 g řeřichy s citronovou šťávou a 2 lžícemi olivového oleje. Pokud je potřeba přidejte více oleje. Okořeňte podle chuti a dejte stranou.

U grilu:

  • Rajčata zamíchejte v 1 lžíci olivovém oleje, vložte je na grilovací pánev a grilujte na středním nepřímém žáru po dobu 10 minut.
  • Připravte chřest tak, že jemně ohnete a odlomíte spodní konce chřestu. Odlomené konce vyhoďte. Zbylý chřest pokapejte olivovým olejem, okořeňte a dejte na předehřátou pánev se 2 lžícemi studené vody (pro vytvoření páry). Grilujte po dobu 4 minut, zhruba v polovině času chřest otočte.
  • Položte chřest na jednu stranu pánve. Druhou část pánve potřete olejem a usmažte vejce.
  • Všechny připravené ingredience smíchejte a rozdělte na 2 talíře. Na závěr pokapejte zálivkou z řeřichy.

Přísady:

  • 8 stonků chřestu
  • 2 vejce
  • 100 g řeřichy
  • Šťáva z ½ citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 10 cherry rajčat

Další informace:

Počet porcí: pro 2 osoby

Doba přípravy: 10 MIN.

Postup: nepřímé grilování

Doporučené příslušenství Weber:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *