
Pokyny:
- Připravte gril na přímé i nepřímé grilování na středním až vysokém žáru (200-230 °C).
- Celé brambory propíchejte vidličkou a promíchejte v misce s olivovým olejem a solí.
- Kartáčem vyčistěte grilovací rošt. Brambory grilujte na roštu na nepřímém středním až vysokém žáru se zavřeným poklopem po dobu 20–30 minut, dokud je nebude možné snadno napíchnout nožem.
- Poté umístěte brambory do přímé zóny a opečete na středním až vysokém žáru se zavřeným poklopem po dobu 5-10 minut, jednou nebo dvakrát otočte.
- Brambory vyjměte z grilu a vložte do servírovací mísy. Pokud chcete, přelijte je sýrovou omáčkou nebo omáčku servírujte samostatně s bramborami. Podávejte teplé.
Omáčka:
- Mezitím ve středně velké misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, cukr a pepř, dokud směs nebude hladká. Přidejte petržel a tymián, a poté vmíchejte rozdrobený sýr.
Přísady:
600 g malých nových brambor (⌀ 3-4 cm), umytých, usušených
1 polévková lžíce olivového oleje
1 lžička soli
Omáčka:
4 lžíce majonézy
4 lžíce zakysané smetany
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky cukru
¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
2 lžíce jemně nasekané plocholisté petrželky
1 lžička tymiánových listů
50 g modrého sýra, rozdrobeného