Publikováno Napsat komentář

Recept: Grilované brambory se sýrovou omáčkou

Pokyny:

    • Připravte gril na přímé i nepřímé grilování na středním až vysokém žáru (200-230 °C).
    • Celé brambory propíchejte vidličkou a promíchejte v misce s olivovým olejem a solí.
    • Kartáčem vyčistěte grilovací rošt. Brambory grilujte na roštu na nepřímém středním až vysokém žáru se zavřeným poklopem po dobu 20–30 minut, dokud je nebude možné snadno napíchnout nožem.
    • Poté umístěte brambory do přímé zóny a opečete na středním až vysokém žáru se zavřeným poklopem po dobu 5-10 minut, jednou nebo dvakrát otočte.
    • Brambory vyjměte z grilu a vložte do servírovací mísy. Pokud chcete, přelijte je sýrovou omáčkou nebo omáčku servírujte samostatně s bramborami. Podávejte teplé.

Omáčka:

  • Mezitím ve středně velké misce smíchejte majonézu, zakysanou smetanu, hořčici, cukr a pepř, dokud směs nebude hladká. Přidejte petržel a tymián, a poté vmíchejte rozdrobený sýr.

Přísady:

600 g malých nových brambor (⌀ 3-4 cm), umytých, usušených
1 polévková lžíce olivového oleje
1 lžička soli

Omáčka:

4 lžíce majonézy
4 lžíce zakysané smetany
1 lžička dijonské hořčice
½ lžičky cukru
¼ lžičky čerstvě mletého černého pepře
2 lžíce jemně nasekané plocholisté petrželky
1 lžička tymiánových listů
50 g modrého sýra, rozdrobeného

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *