Publikováno Napsat komentář

Recept: Pečené skořicové mandle

Co se bude dít v kuchyni? 

  • Promíchejte mandle, cukr, vanilkový cukr, kajenský pepř a skořici v misce.

Co se bude dít u grilu? 

    • Připravte gril na přímé grilování na teplotu cca 170 °C.
    • Umístěte wok do  roštu a nechte asi 5 až 8 minut rozpálit.
    • Do woku nalijte vodu a šťávu z pomeranče, přidejte mandle s kořením a promíchejte.
    • Za častého míchání postupně redukujte. Za cca 5-7 minut začne cukr tuhnout. Buďtě připravení sundat wok z grilu jakmile začne cukr karamelizovat a vyndejte mandle z woku.
    • Mandle rozložte na pečícím papíru a nechte vystydnout.
    • Před podáváním můžete na madle rozsypat špetku soli pro zvýraznění chuti.

Přísady:

  • 200 g mandlí
  • 175 g cukru
  • ½ lžičky vanilkového cukru
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička mleté skořice
  • 750 ml vody
  • Šťáva z 1/2 pomeranče
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *