Publikováno Napsat komentář

Recept: Bílá pizza s ricottou, rajčaty, chilli a bazalkou

Co se bude dít v kuchyni?

  • Rozpusťte droždí ve vlažné vodě. Přidejte cukr, olivový olej a sůl. Postupně přidávejte mouku. Potom hněťte po dobu 10 minut, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto zakryjte a nechte 1 hodinu kynout.
  • Těsto rozdělíme na 4 stejné části a z každé části vytvoříme kouli. Každá koule je těsto na jedu pizzu.
  • Oloupejte a jemně nasekejte česnek, poté ho duste na troše olivového oleje dokud nezměkne. Nakrájejte chilli papričku na tenké plátky. Smíchejte Riccotu s 0,5 lžičkou slaného česneku a chilli. Poté rozdělte směs na 4 porce a dejte je na základny pizzy (ponechte 2 cm od okraje).
  • Pizzu posype tymiánem, přidejte bazalku a cherry rajčata (překrojená na polovinu), posypte solí a parmezánem.

Co se bude dít u grilu? 

  • Připravte gril na nepřímý žár (přibližně 260 °C). Pokud používáte gril na dřevěné uhlí o průměru 57 cm, je třeba použít palivové nádoby na brikety (uhlí).
  • Kámen na pizzu umístěte na gril a nechte jej 10 minut nahřát. Pizzu grilujte asi 5-6 minut nebo dokud nejsou okraje zlatohnědé a sýr se neroztaví.

Přísady:

Těsto:

  • 370 ml vlažné vody
  • 7 g droždí
  • 10 g cukru
  • 600 g mouky na pizzu
  • 50 ml olivového oleje

Pizza:

  • 2 stroužky česneku
  • 1 chilli paprička Kordara nebo Habanero
  • 250 g Ricotty
  • 1,5 lžičky soli
  • 0,5 lžičky sušeného tymiánu
  • 20 g bazalky
  • 16 ks cherry rajčat
  • 60 g strouhaného parmezánu

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *