Co se bude dít v kuchyni?
- Rozpusťte droždí ve vlažné vodě. Přidejte cukr, olivový olej a sůl. Postupně přidávejte mouku. Potom hněťte po dobu 10 minut, dokud nevznikne hladké těsto. Těsto zakryjte a nechte 1 hodinu kynout.
- Těsto rozdělíme na 4 stejné části a z každé části vytvoříme kouli. Každá koule je těsto na jedu pizzu.
- Oloupejte a jemně nasekejte česnek, poté ho duste na troše olivového oleje dokud nezměkne. Nakrájejte chilli papričku na tenké plátky. Smíchejte Riccotu s 0,5 lžičkou slaného česneku a chilli. Poté rozdělte směs na 4 porce a dejte je na základny pizzy (ponechte 2 cm od okraje).
- Pizzu posype tymiánem, přidejte bazalku a cherry rajčata (překrojená na polovinu), posypte solí a parmezánem.
Co se bude dít u grilu?
- Připravte gril na nepřímý žár (přibližně 260 °C). Pokud používáte gril na dřevěné uhlí o průměru 57 cm, je třeba použít palivové nádoby na brikety (uhlí).
- Kámen na pizzu umístěte na gril a nechte jej 10 minut nahřát. Pizzu grilujte asi 5-6 minut nebo dokud nejsou okraje zlatohnědé a sýr se neroztaví.
Přísady:
Těsto:
- 370 ml vlažné vody
- 7 g droždí
- 10 g cukru
- 600 g mouky na pizzu
- 50 ml olivového oleje
Pizza:
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička Kordara nebo Habanero
- 250 g Ricotty
- 1,5 lžičky soli
- 0,5 lžičky sušeného tymiánu
- 20 g bazalky
- 16 ks cherry rajčat
- 60 g strouhaného parmezánu