Publikováno Napsat komentář

Recept: Singapurské Nudle

V kuchyni:

    • Cibuli a papriku nakrájejte na tenké plátky. Poté nakrájejte bambusové výhonky a jarní cibulku a odložte je stranou na ozdobu.
    • V malé misce smíchejte všechny přísady pasty dohromady.
    • Zahřejte kuřecí vývar.

U grilu:

    • Připravte gril na přímý žár, cca 220 ° C.
    • Vložte wok do GBS roštu a nechte ho 10 minut předehřát.
    • Přidejte olej do woku a poté restujte cibuli a papriku, dokud nezkřehnou.
    • Přidejte pastu, 50 ml kuřecího vývaru, a poté přiveďte k varu na cca 30 sekund. Přidejte rozšlehané vejce a za stálého míchání udržujte ve varu dalších 30 sekund.
    • Nakonec přidejte zbývající vývar, nudle, klíčky fazolí a bambusové výhonky.
    • Grilujte, dokud se vývar neodpaří a nudle nebudou v páře horké. Vmíchejte vařené krevety, poté jarní cibulku a podávejte.

Náš tip:

  • Ujistěte se, že máte trochu vývaru navíc, pro případ, že je Váš wok příliš rozpálený. Přidáním dalšího vývaru snížíte teplotu litiny.

Přísady:

  • 250 g sušených rýžových nudlí
  • 150 g vařených krevet
  • 1 střední cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 150 g bambusových výhonků
  • 150 g fazolových klíčků
  • 3 jarní cibulky
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 3 vejce
  • 2 lžíce rostlinného oleje

Pasta:

  • 50 ml sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového vína
  • 1 lžička kurkumy
  • 2 lžíce kari prášku
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 polévková lžíce ústřicové omáčky
  • 2 stroužky česneku (nasekaného)
  • 1 polévková lžíce strouhaného zázvoru
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *