Publikováno Napsat komentář

Uzený pstruh

Tento týden jsme si pro vás připravili recept Weber na skvělého uzeného pstruha.

V kuchyni:

    • Udící lupínky namočte alespoň na 30 minut do vody.
    • Nakrájejte kopr a citron rozřízněte na polovinu.
    • Smíchejte šťávu z půlky citronu se solí, pepřem a nasekaným koprem.

U grilu:

  • Předehřejte gril na cca 170 °C
  • Pokud používáte gril na dřevěné uhlí (57 cm), budete potřebovat zhruba ½ zapalovacího komínu Rapidfire rozpálených briket.
  • Slité udící lupínky rozdělte a dejte přímo na zapálené brikety. Používáte-li plynový gril, můžete umístit udící lupínky do udícího boxu.
  • Až půjde z otvorů na gril kouř, umístěte ryby na nepřímý žár.
  • Uzavřete poklop a nechte je udit asi 15 minut nebo dokud teplota vnitřní teplota ryby nedosáhne 55 °C.
  • Až bude ryba hotová, sundejte ji z grilu a nechte odpočinout cca 5 minut.

THE PŘÍSADY

  • 1,5 kg filet ze pstruha
  • ½ citronu
  • 4 lžičky jemně nasekaného kopru
  • sůl
  • pepř

OSOB: POČET PORCÍ PRO 4 OSOBY

DOBA PŘÍPRAVY: 25 MIN.

TEPLOTA GRILOVÁNÍ: 170 °C

POSTUP: NEPŘÍMÉ GRILOVÁNÍ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *