Tento týden jsme si pro vás připravili recept Weber na skvělého uzeného pstruha.
V kuchyni:
- Udící lupínky namočte alespoň na 30 minut do vody.
- Nakrájejte kopr a citron rozřízněte na polovinu.
- Smíchejte šťávu z půlky citronu se solí, pepřem a nasekaným koprem.
U grilu:
- Předehřejte gril na cca 170 °C
- Pokud používáte gril na dřevěné uhlí (57 cm), budete potřebovat zhruba ½ zapalovacího komínu Rapidfire rozpálených briket.
- Slité udící lupínky rozdělte a dejte přímo na zapálené brikety. Používáte-li plynový gril, můžete umístit udící lupínky do udícího boxu.
- Až půjde z otvorů na gril kouř, umístěte ryby na nepřímý žár.
- Uzavřete poklop a nechte je udit asi 15 minut nebo dokud teplota vnitřní teplota ryby nedosáhne 55 °C.
- Až bude ryba hotová, sundejte ji z grilu a nechte odpočinout cca 5 minut.
THE PŘÍSADY
- 1,5 kg filet ze pstruha
- ½ citronu
- 4 lžičky jemně nasekaného kopru
- sůl
- pepř
OSOB: POČET PORCÍ PRO 4 OSOBY
DOBA PŘÍPRAVY: 25 MIN.
TEPLOTA GRILOVÁNÍ: 170 °C
POSTUP: NEPŘÍMÉ GRILOVÁNÍ