Publikováno Napsat komentář

Dort Marcel s vanilkovou zmrzlinou

Zmrzlina:

    • Vanilkové lusky podélně rozkrojte a nožem vyškrábejte vanilkovou dužinu.
    • Pomocí ručního šlehače vyšlehejte žloutky s vanilkovou dužinou a cukrem, dokud nebude směs bílá a napěněná.
    • Do krémové hmoty za stálého míchání vmíchejte šlehačku a šlehejte, dokud nebude mít celá směs konzistenci šlehačky.
    • Limetky umyjte, nastrouhejte kůru, vymačkejte a vmíchejte do směsi. Nalijte směs do mrazicí nádoby a dejte ji zmrazit do mrazáku po dobu nejméně 6 hodin.

Dort:

  • Ve vodní lázni rozpusťte máslo a čokoládu. Čokoládovou hmotu nechte mírně vychladnout.
  • Do čokoládové hmoty vmíchejte žloutky.
  • Z bílku a třtinového cukru vyšlehejte sníh do tuha. Poté jej přidejte do čokoládové hmoty.
  • Formu na koláč vymažte máslem a posypte cukrem.
  • Polovinu směsi nalijte do formy na koláč.
  • Předehřejte gril na nepřímé grilování 240-250 ° C. Pokud používáte gril na dřevěné uhlí, budete potřebovat asi 1/2 zapalovacího komínu Weber žhavých briket.
  • Formu na koláč položte doprostřed grilu na studený kámen na pizzu a dort grilujte asi 25-30 minut.
  • Jakmile dort vychladne, nalijte druhou polovinu směsi na dort a nechte ho vychladit několik hodin v ledničce ve formě.
  • Hotový dort podávejte s vanilkovou zmrzlinou.

Přísady:

Zmrzlina:

  • 2 vanilkové lusky
  • 6 žloutků
  • 125 g cukru
  • 500 ml šlehačky
  • 2 bio limety

Dort:

  • 200 g čokolády
  • 6 bílků
  • 200 g třtinového cukru
  • trochu másla a cukru na pánev

Další informace:

  • POČET PORCÍ: PRO 6-8 OSOB

  • DOBA PŘÍPRAVY: 45 MIN.

  • DOBA PŘÍPRAVY: 25 – 30 MIN.

  • TEPLOTA GRILOVÁNÍ: 240-250 °C

  • POSTUP: NEPŘÍMÉ GRILOVÁNÍ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *