Publikováno Napsat komentář

Hovězí chilli s kukuřičným chlebem, crème fraîche a arašídy

V kuchyni:

    • Z hovězího masa odstraňte tuk a šlachy. Poté maso nakrájejte na 2 cm kostky.
    • Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Česnek oloupejte a rozdrťte.

U grilu:

  • Připravte gril na přímé grilování. Pro snadný přechod na nepřímé grilování použijte palivové nádoby na dřevěné uhlí. K dosažení teploty 200 – 220 °C budete potřebovat necelé dvě odměrky Weber briket.
  • Vložte litinový hrnec do roštu, zavřete gril poklopem a nechte hrnec rozehřát.
  • Do horkého hrnce nalijte olej. Až bude olej rozehřátý, vložte maso a opečte. Přidejte cibuli, česnek a několik minut vše smažte.
  • Přidejte paprikový a rajčatový protlak a míchejte, dokud se vše nepromísí.
  • Vyjměte hrnec z roštu a odsuňte palivové nádoby do stran, abyste mohli vařit na nepřímém žáru.
  • Vložte hrnec zpět na rošt a přidejte nakájená rajčata, zapečené fazole a vodu. Dejte na hrnec pokličku a zavřete poklop od grilu. Nechte asi 45 minut dusit, dokud nebude maso měkké. Často promíchejte. Asi 15 minut před koncem grilování přidejte sýr a zamíchejte.
  • Dochutíme Sambal oelek, solí a pepřem.
  • Podávejte s kukuřičným chlebem, crème fraîche (18 % tuku) a solenými arašídy.

Přísady:

  • 1,5 kg hovězího masa – například hovězí rameno
  • 3 velké cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1 polévková lžíce papriky
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 1,2 kg nakrájených oloupaných rajčat
  • 1,2 kg pečených fazolí
  • 200 g gorgonzoly
  • 250 ml vody
  • koření Sambal oelek
  • sůl a pepř

Doporučené nářadí:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *