Publikováno Napsat komentář

Recept: Cheeseburger z černých fazolí s avokádem

V kuchyni:

    • V kuchyňském robotu, vybaveném kovovou čepelí smíchejte fazole, koriandr, šalotku, česnek, chilli prášek, oregano, 1 lžíci oleje, ½ lžičky soli, ¼ lžičky pepře a mixujte, dokud se nevytvoří hustá, mírně hrudkovitá směs. Směs přeneste do velké mísy.
    • V malé misce rozšlehejte vejce a vaječný bílek. Vejce vložte do velké misky k fazolové směsi, přidejte strouhanku panko a vše důkladně smíchejte. Směs by měla být poměrně hustá.
    • Pomocí lisu na hamburger vytvořte čtyři placičky o stejné velikosti, každá o tloušťce asi 1,5 cm. Přikryjte je a nechte v ledničce 1–4 hodiny.

U grilu:

  • Připravte gril na přímé grilování na středně vysokém žáru, cca 200–260 °C a předehřejte pánev.
  • Placičky potřete z obou stran olejem a rovnoměrně dochuťte solí a pepřem. Poté je vložte do pánve a grilujte je na přímém středně vysokém žáru po dobu 6–8 minut se zavřeným poklopem, dokud se nepropečou a nezhnědnou. Jedenkrát je otočte.
  • Během posledních 30–60 vteřin položte na každou placičku plátek sýra, aby se roztekl. Na grilovacích roštech na přímém žáru opečte housky krájenou stranou dolů.
  • Burgery sestavte tak, že na housku dejte majonézu, salát, burgery a plátky avokáda. Podávejte teplé.

Přísady:

  • 1 plechovka (400 g) černých fazolí, opláchnutých a usušených1
  • 4 lžíce čerstvého koriandru nebo listů hladkolisté petrželky
  • 1 šalotka, tenké plátky
  • 2 stroužky česneku, tenké plátky
  • ¾ lžičky pálivého chilli prášku
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • Extra panenský olivový olej
  • Mořská sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 1 velké vejce
  • 1 velký vaječný bílek
  • 100 g panko strouhanky
  • 4 tenké plátky sýra pepper jack
  • 4 celozrnné housky, rozkrojené
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 listy římského salátu
  • 2 malá zralá avokáda, nakrájená na tenké plátky

Doporučené nářadí:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *