Připravte gril na grilování na středním žáru (s poklopem, cca 200°C).
Rošt postříkejte sprejem na promazání roštů a kuřecí prsa grilujte na přímém žáru se zavřeným poklopem po dobu 3-4 minut na obou stranách, dokud se neobjeví vzor. Postříkejte rošt znovu a grilujte poloviny avokád (seříznutou stranou) na přímém žáru pod zavřeným poklopem 2-3 minuty. Poté vyndejte avokádo z grilu, nechte mírně vychladnout, odstraňte kůru a nakrájejte na kousky.
Nyní grilujte kuřecí prsa na nepřímém žáru pod uzavřeným poklopem asi 5 minut. Poté je nechte odpočinout po dobu 3-4 minut mimo gril (Optimální teplota uvnitř masa by měla být 75 °C)
Předehřejte pánev na přímém žáru pod poklopem. Přidejte olej a cibuli a grilujte po dobu 2-3 minut dokud cibule nezesklovatí. Přidejte brambory, krátce grilujte a nalijte zbývající citrónovou šťávu a zeleninový vývar. Vše pod uzavřeným poklopem duste po dobu 2-3 minut. Poté vyjměte z grilu, osolte pepřem a přidejte avokádo a petrželku.
Grilované kuře caipirinha podávejte se salátem a ozdobte čerstvým oregánem.