Co se bude dít v kuchyni?
- Vlašské ořechy nahrubo nakrájejte, spojte s mletým hovězím masem a dochuťte solí a pepřem.
- V malé misce smíchejte hořčici, majonézu a med.
- Oloupejte a nakrájejte červenou cibuli a smíchejte ji s 1 lžící rostlinného oleje.
- Hrušku umyjte a nahrubo nastrouhejte a pokapejte pomerančovou kůrou a šťávou.
- Maso vytvarujte do 4 stejných kuliček a v lisu na hamburger vytvarujte 4 paties.
- Vyřízněte střed burgeru pomocí kovového prstence nebo malé skleničky (průměr 5 cm). Z odstraněného středu vytvarujte malou placičku.
- Všechny masové paties potřete zbývajícím rostlinným olejem.
- Nakrájejte housky na hamburgery, potřete je máslem a odložte stranou.
Co se bude dít u grilu?
- Vložte pánev do roštu na přímý žár a nechte je předehřát (cca 5 minut).
- Přidejte naolejovanou cibuli a máslo do pánve. Cibuli osmažte do měkka. Potom přidejte nastrouhané hrušky a červené víno. Počkejte, dokud se tekutina téměř nevyvaří.
- Pánev pořádně vytřete, vraťte do grilu a předehřívejte 5 minut.
- Na pánev vložte velké paties a do středu přidejte nakrájený kozí sýr.
- Grilujte paties asi 1-2 minuty, otočte je a malé placičky a slaninu položte přímo na rošt na přímý žár.
- Po dalších 2 minutách otočte malé placičky a paties odeberte z grilu.
- Po ugrilování odstraňte malé placičky a slaninu. Rychle opečte housky na přímém žáru a začněte skládat hamburger.
- Tip jak poskládat burger: Přidejte BBQ omáčku na spodní housku. Položte na ni polníček, poté velkou placku, trochu cibule, slaninu a na vrch cibuli a brusinkové chutney (pokud máte rádi). Na horní housku natřete trochu hořčičné majonézy a zavřete hamburger.
Přísady:
Paties:
- 50 g vlašských ořechů
- 1 kg mletého hovězího masa
- Sůl a pepř
Omáčka:
- 2 polévkové lžíce hořčice
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 1 polévková lžíce medu
Burger:
- 2 červené cibule
- 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 1 hruška
- 1 pomeranč (šťáva a kůra)
- 30 g másla
- 100 ml červeného nebo svařeného vína
- 4 plátky kozího sýra
- 8 plátků slaniny