Publikováno Napsat komentář

Recept: Zimní burger plněný kozím sýrem

Co se bude dít v kuchyni? 

  • Vlašské ořechy nahrubo nakrájejte, spojte s mletým hovězím masem a  dochuťte solí a pepřem.
  • V malé misce smíchejte hořčici, majonézu a med.
  • Oloupejte a nakrájejte červenou cibuli a smíchejte ji s 1 lžící rostlinného oleje.
  • Hrušku umyjte a nahrubo nastrouhejte a pokapejte pomerančovou kůrou a šťávou.
  • Maso vytvarujte do 4 stejných kuliček a v lisu na hamburger vytvarujte 4 paties.
  • Vyřízněte střed burgeru pomocí kovového prstence nebo malé skleničky (průměr 5 cm). Z odstraněného středu vytvarujte malou placičku.
  • Všechny masové paties potřete zbývajícím rostlinným olejem.
  • Nakrájejte housky na hamburgery, potřete je máslem a odložte stranou.

Co se bude dít u grilu?

  • Vložte pánev do roštu na přímý žár a nechte je předehřát (cca 5 minut).
  • Přidejte naolejovanou cibuli a máslo do pánve. Cibuli osmažte do měkka. Potom přidejte nastrouhané hrušky a červené víno. Počkejte, dokud se tekutina téměř nevyvaří.
  • Pánev pořádně vytřete, vraťte do grilu a předehřívejte 5 minut.
  • Na pánev vložte velké paties a do středu přidejte nakrájený kozí sýr.
  • Grilujte paties asi 1-2 minuty, otočte je a malé placičky a slaninu položte přímo na rošt na přímý žár.
  • Po dalších 2 minutách otočte malé placičky a paties odeberte z grilu.
  • Po ugrilování odstraňte malé placičky a slaninu. Rychle opečte housky na přímém žáru a začněte skládat hamburger.
  • Tip jak poskládat burger: Přidejte BBQ omáčku na spodní housku. Položte na ni polníček, poté velkou placku, trochu cibule, slaninu a na vrch cibuli a brusinkové chutney (pokud máte rádi). Na horní housku natřete trochu hořčičné majonézy a zavřete hamburger.

Přísady:

 Paties:

  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 kg mletého hovězího masa
  • Sůl a pepř

Omáčka:

  • 2 polévkové lžíce hořčice
  • 2 polévkové lžíce majonézy
  • 1 polévková lžíce medu

Burger:

  • 2 červené cibule
  • 2 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • 1 hruška
  • 1 pomeranč (šťáva a kůra)
  • 30 g másla
  • 100 ml červeného nebo svařeného vína
  • 4 plátky kozího sýra
  • 8 plátků slaniny
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *