Ve střední pánvi smíchejte třtinový cukr a ocet. Grilujte na grilu na středním žáru a míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte vlašské ořechy a grilujte 2 – 4 minuty za stálého míchání, dokud ořechy nejsou úplně potaženy cukrovou směsí a na pánvi nezůstane žádná směs. Ořechynechte vychladnout na talíři. (Ořechy lze připravit předem a uchovávat ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě po dobu až 2 dnů).
Připravte gril na přímé grilování na mírném žáru (180 °C – 230°C)
Vyndejte panenku ze sáčku. Panenku osolte 1 lžičkou solí, pepřem a tymiánem. Nalijte dresink ze sáčku do malého hrnce a přiveďte k varu. Vařte po dobu jedné minuty. Sundejte ze žáru a nechte jej na potírání grilované panenky.
Panenky grilujte na přímém středním žáru se zavřeným poklopem, dokud není vnější povrch rovnoměrně ogrilován a vnitřní teplota nedosáhne 60 °C (cca 20 -25 minut) občas otočte. Vyjměte panenku z grilu, rovnoměrně potřete dresinkem a nechte odpočívat po dobu 3 – 5 minut.
Ve velké míse promíchejte frisée, jablko, brusinky a ořechy. Přidejte dresink.
Maso nakrájejte napříč na cca 1,2 cm plátky. Podávejte se salátem.