Publikováno Napsat komentář

Špízy se steakem a rajčaty

Co se bude dít v kuchyni?

  1. Vyjměte dužinu z avokáda. Oloupejte a nahrubo nakrájejte okurku. V mixéru rozmixujte avokádo, okurku, zakysanou smetanu, jarní cibulky, kopr a limetkovou šťávu do jemného pyré. Přimíchejte chilli omáčku a osolte dle chuti.
  2. Do mísy nalijte omáčku a nechte ji přikrytou v lednici dokud nebudete připraveni podávat. Před podáváním ji vyndejte, měla by mít pokojovou teplotu.
  3. Rozložte kovové, dřevěné nebo bambusové špízy. Dřevěné a bambusové špízy se musí máčet ve vodě alespoň 30 minut.
  4. V misce rozmixujte směs přísad. Přidejte kostky steaku a míchejte dokud nebudou rovnoměrně pokryty kořením. Střídavě napíchněte maso a rajčata na špízy. Maso a rajčata potřete lehce a rovnoměrně olejem

Co se bude dít u grilu?

  1. Připravte gril na střední přímý žár (175 – 230 °C).
  2. Grilovací rošt očistěte kartáčem. Špízy grilujte na přímém středním žáru se zavřeným poklopem, dokud nejsou hotové, což je asi 8 minut pro medium (středně propečené). Občas špízy otočte. Sejměte z grilu.
  3. Špízy podávejte horké s omáčkou.

Přísady:

Omáčka:

• 1 avokádo
• 1 okurka
• 4 lžíce zakysané smetany
• 1 jarní cibulka nakrájená na kolečka
• 4 lžíce čerstvého nasekaného kopru
• Šťáva z jedné limety
• Trocha Chilli omáčky
• Mořská sůl

Koření:

• 1 lžička rozetřeného česneku
• 1 lžíce hořčice a mletého chilli
• Po ½ lžíce od sladké papriky, mletého koriandru, mletého římského kmínu a hrubozrnné soli

Špízy:

• 1 ks steaku ze svíčkové bez přebytečného tuku, nakrájené na kostičky o hraně 3 cm
• 24 ks koktejlových rajčat
• Olej
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *